Már a használt mobilok piacán is szempont az 5G

apple iphone 13 pro apple store
Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében
Vágólapra másolva!
Az USA-ban máris jelentősen csökkent a még csak 4G-t támogató iPhone-ok ára.
Vágólapra másolva!

Váratlan fejleményről számolt be a használt okostelefonok egyesült államokbeli piacán a Counterpoint Research, a piacelemző cég szerint a legújabb iPhone 14 mobilcsalád piacra kerülését követően óriásit csökkent az értéküket legendásan jól tartó, régebbi iPhone telefonok ára.

Az iPhone 13 családdal kezdte meg az 5G támogatását az Apple Forrás: Apple

A legnagyobb értékcsökkenést 38 százalékkal a legújabb iOS 16-ot még támogató iPhone 8 szenvedte el, de az iPhone X család esetében is drámai 23% mínusz tapasztalható, míg az iPhone 11 (-15%) és iPhone 12 (-10%) esetében jóval racionálisabb volt az értékvesztés. Mindeközben a használt iPhone 13-asok ára 11 százalékkal emelkedett.

A Counterpoint szerint a piaci mozgásoknak egyszerű oka van: már a használt mobilok piacán is választási szempont az 5G támogatása.

A fejlemény végső soron jó hír a pénzükért maximum értéket kapni kívánó használtmobil-vásárlóknak, hiszen az 5G támogatása jelenleg csekély gyakorlati jelentőséggel bír, ténylegesen nem fájó dolog lemondani róla, így most olcsóbban képesek maguknak jobb készüléket vásárolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!