Szép lassan bankká válik az Apple

apple pay nfc érintés nélküli fizetés mobilfizetés
Érintés nélküli fizetési terminálként használhatják majd a kereskedők és a szolgáltatók az iPhone-jukat
Vágólapra másolva!
Hamarosan megtakarítási számlát nyithatnak majd a hitelkártyáját használók.
Vágólapra másolva!

Folytatja a digitális pénzügyi szolgáltatások piacán való terjeszkedést az Apple, a saját márkás hitelkártyájával rendelkezők hamarosan megtakarítási számlákat is nyithatnak majd maguknak. Erre a számlára az ügyfelek manuálisan is képesek lesznek pénzt utalni, de alapvetően a kártyás vásárlások során kapott pénzvisszatérítési jutalmak megfogása jelenti vele az Apple célját.

Bármikor átállíthatják majd az ügyfelek, hogy a normál egyenlegükre vagy a megtakarítási számlájukra kérik-e a pénzvisszatérítéseket Forrás: Apple

A vállalat szerint a megtakarítási számlának nem lesz semmiféle költsége, a minimális befizetési és a minimum egyenlegtartási kötelezettségektől is eltekint, továbbá magas kamatra számíthatnak a rajta pénzt tartók. A kamat mértéke egyelőre nem derült ki, de némi kontextusként nemrég a PayPal is hasonló szolgáltatást indított, abban évi 2,45% kamatot kapnak az ügyfelek.

A Goldman Sach segítségével egyelőre csak az Egyesült Államokban piacra dobott Apple Card esetében alapvetően 1 százalék a pénzvisszatérítések mértéke, az Apple Payjel való fizetés esetén 2%, az Apple-nél és a partnereinél (például Uber, Nike, T-Mobile USA) való fizetések után pedig 3% jár vissza.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!