Jöhet az iPhone és az iPad havidíjas bérlése

apple iphone 14 pro store okostelefon smartphone
Egy vevőnek mutatja az iPhone 14 Prót az Apple Store dolgozója
Vágólapra másolva!
Nem biztos, hogy örülni fognak a mobilszolgáltatók az Apple elképzelésének.
Vágólapra másolva!

Felélesztette Mark Gurman újságíró az idén márciusban általa indított pletykát, a Bloomberg munkatársának értesülései szerint akár még idén elérhetővé válhat az Apple saját hardverbérlési programja, amelynek keretében havidíjért iPhone-hoz vagy iPadhez hasonló eszközöket kérhetnének kölcsön az ügyfelek. Az ajánlat az Apple One előfizetés részét képezheti, és az egyik legjelentősebb próbálkozás lehet a vállalat részéről a havidíjas szolgáltatásokból való bevételszerzésre.

Egy vevőnek mutatja az iPhone 14 Prót az Apple Store dolgozója Forrás: Apple

A részletek nem világosak, de a forrás szerint a kölcsönzött termékek havidíjainak megállapítása nem úgy történik majd, hogy az Apple elosztja az ajánlott fogyasztói árukat a kiadásuk várható idejével, ennél alacsonyabb lehet majd a költség. Emiatt a készülékek bérlése elsőre blikkre előnyösebbnek tűnhet a részletfizetéses megvásárlásuknál, viszont állítólag mindig vissza kell majd szolgáltatni azokat az Apple számára, nem kerülnek egy bizonyos bérleti idő után az ügyfelek tulajdonába.

Ez már kevésbé jó üzlet az ügyfelek számára, hiszen az Apple termékei kiválóan tartják az értéküket a használatpiacon, így ha mondjuk valaki kétévente lecseréli az iPhone-ját, akkor a jó állapotú régi készülékét nagyon takaros összegért értékesítheti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!