Piacra kerül az IKEA trendi lemezjátszója

Ikea lemezlejátszó
Vágólapra másolva!
Egyetlen furcsa hiányossága van, ám az szerencsére viszonylag olcsón orvosolható.
Vágólapra másolva!

A magyarul korlátlant jelentő Obegränsad kollekció részeként idén októberben megkezdi a nemrég bejelentett lemezjátszójának forgalmazását az IKEA. A vállalat továbbra sem osztotta meg a termék részletes specifikációit, azonban elsősorban életstílus típusú termékről van szó, komoly audiofilek helyett a széles közönségnek szánja, így ennek nincs érdemi jelentősége.

Kinézetre és működtetés tekintetében is minimalista az Ikea Obegränsad lemezlejátszó Forrás: Ikea

A célközönség már a termékre ránézve is nyilvánvaló, a divatos kinézetű lejátszó a modern nappalik fekete színfoltját képezheti, ráadásul a kezelése sem lehetne egyszerűbb, a bekapcsológomb mellett csak fordulatszámállító (33/45) található rajta. Csatlakozóaljzatokban sem bővelkedik, az áramellátásárra szolgáló USB-C mellett két RCA hangszórókimenetet kínál.

Némi meglepetésre a lejátszó nem támogatja a Bluetooth adatkapcsolatot, alapvetően csak kábeles módszerrel csatlakoztathatóak hozzá a külön megvásárolandó hangszórók, ami furcsa hiányosságnak mondható, főleg mivel egyáltalán nem olcsó termékről van szó. Viszont érdemes tudni, hogy vehetőek nem túl vészes áron RCA → Bluetooth adapterkütyük, így kerülőutas megoldással összeboronálható lehet vezeték nélküli hangszórókkal is az eszköz.

Nem támogatja a vezeték nélküli hangátvitelt az Obegränsad Forrás: IKEA

A lejátszó forintos vagy eurós ára még nem derült ki, az Egyesült Államokban 160 dollárba, olyan nettó 62 ezer forintba kerül majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!