Ezzel a szexi kinézetű telefonnal hódítana a Honor Európában

Honor 70
Honor 70
Vágólapra másolva!
Ezzel a telefonnal szeretne tarolni a Honor, úgyhogy mutatjuk, mit tud a készülék és kinek ajánljuk.
Vágólapra másolva!

Szerencsére már 15 napja kapható Magyarországon is, a 2022-es berlini IFA-n bejelentett Honor 70 okostelefon. Úgyhogy megnéztük, mit tud és kinek érdemes beszerezni a kicsikét. Így kezdjük a legfontosabbal, mert hát, mindenki a pénztárcájára a legérzékenyebb, az árával.

Az IFA vagy az Internationale Funkausstellung Berlin az egyik legrégebbi ipari kiállítás Németországban. 1924 és 1939 között éves esemény volt, de 1950 -től minden második évben 2005 -ig tartották. Azóta ismét éves esemény lett, szeptemberben.
Honor 70 Forrás: Origo

Árazás és akció

Van 256 GB-os és 128 GB-os verzióban is. Előbbi ajánlott fogyasztói ára 259 000 jó magyar Forint és Kristályezüst színben elérhető, utóbbié 239 000 Ft és Smaragdzöld, valamint Éjfekete variációkban kapható.

Sőt, szerencsére, az akció időtartama alatt, vagy a készlet erejéig minden vásárlás mellé a vásárló kap még egy Honor Earbuds 2 Lite fülhallgatót is. Az eMagnál szeptember 18-ig tartott az akció, de szerencsére, a MediaMarktnál szeptember 21-ig, míg a Yettelnél szeptember 22-ig tart a promóció.

Kicsomagolás

A letisztult dobozban ott van maga a készülék, egy szilikontok, a töltő, ami 66 W-os, gyorstöltésre alkalmas töltőfej és az USB-C-s kábel. Vezeték nélküli töltés nem jutott a telefonba.

178 gramm, maradhat?

A készülék 161,4 x 73,3 x 7,9 milliméteres, a telefon maga 178 grammot nyom.

Kijelző

A Honor 70 FullView szuper ívelt kijelzője 20:9-es képarányú, 6,67 hüvelykes átlóval, FHD+ felbontással (1080 x 2400 p), ami a mérések alapján 395 ppi-t tud. 10,7 milliárd szín megjelenítésére képes. Ezt 120 Hz-es frissítéssel, természetesen OLED panelben, beépített optikai ujjlenyomat-leolvasóval. A készülék oldala olyan hihetetlenül lekerekített, pengevékony.

Jobb oldalon van a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzó, alulra került a két nano kártyás SIM-tálca, az USB Type-C 2.0 port és a mono hangszóró mellé.

Vloggereknek fejlesztett megoldás

A csúcskategóriás N-szériás okostelefon alapvetően egy stílusos készülék. A vloggereknek tervezték, ugyanis egyik újítása a Solo Cut mód, amivel könnyedén készíthetünk csoportos felvételből egyedi, adott személyeket kiemelő vlogokat, mert direkt erre a célra fejlesztettek egy beépített újraazonosítási technológiát. Így tehát a duplavideós felvételkészítés két videó párhuzamos forgatását teszi lehetővé egyszerre és egyidőben:

az egyiken egy kiemelt alany szerepel, míg a másikon a teljes csapat.

Honor 70 a vloggerekre szabva Forrás: Origo

Kameralencsék

Könnyű kiváló minőségű vlogokat készíteni a Honor 70-nel, ugyanis a készülék dupla hátlapi kamerával van felszerelve. A telefonnak, ugyan műanyag a hátlapja, de mégis csodálatosan néz ki. A fény ezernyi ponton törik meg rajta, ezüstös, szivárványos hatást keltve. A kamerarendszer kettős gyűrű elrendezésben van a bal felső sarokba.

  • Van egy 54MP-es IMX800 szuper érzékelős fő kamerából, a zászlóshajó 1/1,49"-es IMX800 Image Sensorral,
  • a második kamera egy 50 MP-es (f/2.2) ultraszéles látószögű egység, ami makró fotókat is készít.
  • A hátlapon emellett egy 2 megapixeles (f/2.4) lencse is helyet kapott, amely csak egy kiegészítő mélységérzékelő a bokeh effektekhez.
  • Az előlapi kamera 32 megapixeles (f/2,4).
Honor 70 kameralencsék Forrás: Origo

De mi hajtja?

Az új okostelefont a Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G hajtja, és támogatja a GPU Turbo X és OS Turbo X funkciókat a zökkenőmentes teljesítményért, valamint reszponzív élményt ad a komoly erőforrást igénylő feladatoknál is, beleértve a videóvágást is.

Operációs rendszer

A Honor 70 az első N-szériás Honor okostelefon, amin a legújabb Honor Magic UI 6.1 operációs rendszer fut, aminek alapja az Android 12. A menüben kalandozás simán ment, akadozás nélkül futottak a programok.

Akksi

Alapvetően korrekt teljesítményt ad az akkumulátor, ugyanis 4800 milliamperórájával rendben van az üzemidő.

Honor 70 színváltozatok Forrás: Origo

Amit hiányoltam

  • Sajnos vezeték nélküli töltés nem jutott a telefonba.
  • Hangszóróból csak egy van benne, tehát sztereó hangzást ne várjunk.
  • A jó öreg jack csatlakozót is elhagyták.
  • mSD nincs.
  • IP-besorolása nincs.
  • Nem lehet a háttértárat bővíteni.

Összegezve

Alapvetően egy gyönyörű, szépen lekerekített, FullView szuper ívelt kijelzőt kapott, így prémium megjelenésű telefonról beszélünk. A jelenlegi kínálatból kiemelő tulájdonsága a Solo Cut mód, amikor a telefon a megjelölt tárgyat külön követi és a szoftver egy kivágott másodlagos videót is készít. A menüben kalandozás simán ment, akadozás nélkül futottak a programok. Ezt támogatja a 4800 milliamperórás akksi, ami rendben van. A kialakult gazdasági okok miatt mindenki maga mérlegelje, hogy megvásárolná-e. De szerencsére, a gyártó rendszeres szokása, hogy idővel olcsóbban is elvihetők a termékei.

Honor 70 ezüst színváltozat Forrás: FYSJ/Jerry