Hatékonyabb a munka a KÉSZ Csoportnál a Lenovo mobil mérnöki munkaállomásaival

Vágólapra másolva!
Nagyjából egy évvel ezelőtt nyerte meg a Lenovo a KÉSZ Csoport mobil mérnöki munkaállomásokra kiírt tenderét, azóta a vállalat ThinkPad P15 workstation-ökkel dolgozik. Ezeken tervezik többek között a jövő évi atlétikai bajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Stadiont, az ország legmagasabb épületét, a Mol Campust, de a Lenovo munkaállomásain készültek a nemrég megújult Hungexpo tervei is, amely a Csoport eddigi legnagyobb munkája volt.
Vágólapra másolva!

A 40 éve alakult KÉSZ Csoport 2-3 fős GMK-ként indult, napjainkban pedig több mint 2000 embert foglalkoztat. A régió több országában, például Romániában, Szerbiában és Németországban is jelen lévő vállalat Magyarországon az elmúlt évek legizgalmasabb beruházásai közül többnek a tervezésében is részt vett. Eleinte főleg acélszerkezet-gyártásból és -szerelésből állt a vállalat profilja, mára az építőipar teljes palettáját lefedik, sőt más ágazatokban is érdekeltek, például az energetikában.


A Csoport fejlődésének és eredményeinek egyik kulcsa, hogy folyamatosan keresik a munkafolyamatokat meggyorsító és a hatékonyságot növelő megoldásokat. Ennek a törekvésnek a részeként írtak ki tendert a mobil munkaállomásaik megújítására, amit egy évvel ezelőtt a Lenovo nyert meg, a vállalat pedig azóta a márka megoldásait használja. A KÉSZ Holding beszerzési igazgatóhelyettese, dr. Palágyi Gábor szerint a tesztek után egyértelmű volt, hogy a ThinkPad P15 mobil munkaállomásokkal folytatják a munkát. A vállalattal forgatott kisfilmből pedig kiderül, hogy a munkaállomások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

Forrás: Lenovo


„Olyan kiemelkedő teljesítményparaméterekkel rendelkeznek a P-szériás munkaállomások, külön kiemelve az Intel Core i9-es processzorcsaládot, ami a parametrikus tervezés során lefuttatott tesztekben egyértelmű győztesként jött ki" – mondta el dr. Palágyi Gábor. „Ezeknek a processzoroknak a teljesítménye például a Rhino és a Grasshopper alkalmazásokban futtatva körülbelül 27-28 százalékponttal minden más megoldást megelőz."


A gördülékenyebb munkavégzés, a tervezőprogramok zökkenőmentes futása pedig nemcsak a hatékonyságot, de a dolgozói elégedettséget is növeli a KÉSZ Csoport stratégiai partnere, Ballay Zsolt szerint:
„Nekem már volt mindenféle vezetői laptopom, de most én is ThinkPadet használok, és azt kell mondjam, hogy sokkal stabilabb az előzőhez képest minden tekintetben. Számottevő különbséget hozott az időmegtakarítás, ami az egyes rendszerek futásánál eddig egy kieső idő volt. Az új állomásokkal ez az idő jelentősen rövidült. Ez hatékonyság és munkamorál szempontjából egyaránt fontos."

Forrás: Lenovo


A gyorsabb munkavégzést biztosító, zavartalanul futó programok mellett a KÉSZ Csoport időt és erőforrásokat spórol meg azzal is, hogy sokkal kevesebb lett az IT eszközkarbantartással kapcsolatos feladata, amióta a ThinkPad P15-ös munkaállomásokat, ThinkPad X1 Yoga gépeket, valamint a ThinkPad T szériás notebookokat, illetve ThinkBookokat használnak. Molnár József, a KÉSZ Consulting IT igazgatója ezt egyértelműen a Lenovo termékminőségének tudja be – derül ki a videóból.