Búcsúzik a Cyberpunk 2077 a régi konzoloktól

cd projekt red cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Nem lehet megjavítani rajtuk a játékot, felhagy a kísérletezéssel a CD Projekt.
Vágólapra másolva!

Több hónapnyi sűrű csendet megtörve végre friss hírekkel szolgált a botrányos rajtot vett Cyberpunk 2077 kapcsán a CD Projekt. A vállalat elsőként is minden platformon kiadta hozzá az 1.6-os verziójú Edgerunners frissítést, a módosítások százait tartalmazó tapasz rengeteg hibajavítás és egyensúlyozás mellett többek közt új fegyvereket és mellékküldetéseket ad hozzá a játékhoz, lehetőséget biztosít a karakter megjelenésének statisztikák módosítása nélküli testre szabására, kompatibilissé teszi az eltérő platformok közti játékmentéseket, továbbá bevezeti 60 FPS-t célzó módot az Xbox Series S-en.

Ezzel nem ért véget a móka, a CD Projekt végre bejelentette a játék első nagy tartalmi kiegészítőjét. A valamikor 2023-ban érkező Phantom Liberty DLC-ről csak egy rövid kedvcsináló videót adott ki, érdemben annyit tudni róla, hogy kémkedős-thrilleres jellegű élményre számíthatnak a játékosok.

Már aki számíthat rá, mert feketeleves is járt a bejelentés mellé: a kiegészítő nem jelenik meg a PlayStation 4 és Xbox One gépekre, csak PC / Stadia / PlayStation 5 / Xbox Series platformokon lesz elérhető. Ezzel a CD Projekt beismerte, hogy nem képes az előző generációs konzolokon megfelelő szintre felhozni a Cyberpunk 2077 teljesítményét, már nem is próbálkozik tovább ezzel, közel játszhatatlan sebességgel futó kiegészítőt pedig nem kíván kiadni hozzájuk.

Ez komoly arcon csapás a Cyberpunk 2077-et előző generációs konzolon futtatni próbáló rajongók számára, ráadásul legjobb tudomásunk szerint hallatlan, hogy egy játék DLC-je efféle műszaki okból ne váljon elérhetővé egyes platformokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!