Megszűnik a Waze autómegosztó szolgáltatása

Dog in the car weather Holiday Seasons Animals Spring Driving Cream Family Dog Family Dogs Companion Companions Face Golden retriever Goldendoodle Hair Pets Dog observed cute Exterior shot Feature Horizontal ECONOMY TOURISM CAR EYES FUR PET HEAT
15 May 2021, Saxony-Anhalt, Magdeburg: A dog (Mini Goldendoodle) peers out of a car window with the windows down. Photo: Stephan Schulz/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Stephan Schulz / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Vége a kicsi pénzből másokkal való kocsikázásnak a népszerű alkalmazásban.
Vágólapra másolva!

Megváltozott utazási mintákra hivatkozva szeptemberben megszűnik a népszerű Waze navigációs szolgáltatás egyik egyedibb funkciója. A hat éve elindított, először San Franciscóban működött, majd Brazília, az Egyesült Államok, továbbá Izrael teljes területén elérhetővé tett Carpool egy autómegosztó funkció, lehetővé teszi az utazók számára, hogy a rendszeres munkába ingázásuk során hozzácsapódjanak a nekik megfelelő útvonalon haladó sofőrökhöz.

Az elmúlt két és fél évben először a koronavírus, majd annak a további következményei miatt elpárolgott az igény a Waze Carpool iránt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Stephan Schulz

Ez mindenki számára nyerő elképzelés volt: az utasok olcsón és kényelmesen eljuthattak a munkahelyükre, a házigazda sofőröknek csökkent a benzinköltségük, mindeközben pedig kevesebb autó volt az utakon. Sajnos a Waze-t birtokló Google szerint a koronavírus alaposan kibabrált a Carpoollal, az otthoni munkavégzés elterjedése és a megbetegedéssel kapcsolatos félelmek megtizedelték a sofőrök és az utazók számát, az elmúlt időszakban remélt fellendülés pedig nem következett be, így értelmetlenné vált a fenntartása.

A Carpoolt elsősorban irodai dolgozók használták az Egyesült Államokban, ám egy közelmúltbeli felmérés szerint már 35 százalékuk képes teljesen otthonról dolgozni, míg 23 százalékuk heti 1-4 napot tölthet otthoni munkavégzéssel, így érthető a Carpool népszerűségének drámai hanyatlása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!