Kitiltja az összepiszkítóit az okos mobilvécé

throne labs mobilvécé nyilvános wc vécé illemhely toalett
Nem építészeti remek a Throne mobilvécé, de meglehetősen igényesen mutat ahhoz képest, ami. Az ajtó mellett látható a mobilappban beolvasandó QR-kód
Vágólapra másolva!
Mobilappal lehet bemenni, trónpontokat kapnak egymástól a használók.
Vágólapra másolva!

A nyilvános vécék gyártói és üzemeltetői nem az innovációról híresek, ám az egyesült államokbeli Throne Labs startup helyreállítaná az ipar foltossá vált becsületét. A mobilvécéket tervező cég alapvetően két problémát kíván megoldani, az egyik a nyilvános vécék krónikus hiánya, a másik pedig azok gyakran borzasztó higiéniája. Nem zárható ki, hogy a kettő között van némi okozati összefüggés.

Nem építészeti remek a Throne mobilvécé, de igényesen mutat ahhoz képest, ami. Az ajtó mellett látható a mobilappban beolvasandó QR-kód Forrás: Throne Labs

A startup Throne névre keresztelt mobilvécéje esztétikailag kívül és belül is aránylag mutatós, vécécsésze és piszoár mellett mosdó és tükör áll benne rendelkezésre. A lehúzás és a kézmosás egyaránt érintés nélküli módon történik, takarékossági okból az öblítés a kézmosáshoz egyszer már felhasznált vízzel történik.

A mobilvécé világítással és nagy teljesítményű szellőztetőrendszerrel is rendelkezik, ezek áramellátását az építmény tetejére szerelt napelemek biztosítják. A padló nyomásérzékelő szenzorai alapján a mobilvécé meg tudja állapítani, hogy épp tartózkodnak-e benne, a magukról megfeledkezve mobilozókat értesítések figyelmeztetik a trónszoba időszerű elhagyására.

Láthatóan szempont volt a minél könnyebb, gyorsabb, és alaposabb takaríthatóság Forrás: Throne Labs

Az okos mobilvécé nagy érdekességét ezektől függetlenül a beléptetés módja jelenti, a felhasználóknak regisztrálniuk kell a hozzá készült mobilappban, a mobilvécéhez érve a QR-kódjának beolvasásával tudják kinyitni az ajtót. A mobilapp mindenkit megkér a vécé tisztasági állapotának gyors értékelésére, így magánszférát sértő megfigyelés nélkül is leleplezhetőek a vécéket összekoszolók.

Ők a gyufa kihúzása esetén kitiltást kapnak a Throne vécékből.

A Throne Labs ügyvezető igazgatója szerint a tisztességesen takarított nyilvános vécék higiéniai problémáit a használók apró tábora okozza, a döntő többség maximum baleset esetén hagy piszkot maga után. Ennek megfelelően a használók magatartásának pozitív és negatív trónpontokon alapuló értékelése fair, senki sem lesz kitiltva egy-egy ritka baleset miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!