Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jön a titkosítás a Messengerbe és az Instagramba

facebook messenger
Valamikor jövőre a Messengerben és az Instagramban is alapértelmezetté válik a végponttól végpontig történő titkosítás
Vágólapra másolva!
A vállalatok dolgozói sem tudnak majd beleolvasni a csevegésekbe.
Vágólapra másolva!

Opcionálisan már régóta elérhető a végponttól végpontig tartó titkosítás a Messengerben és az Instagram chatjében, azonban a Meta bejelentette, hogy várhatóan 2023-ban teljesen általánosan bevezeti a felhasználók számára nagy biztonságot jelentő kommunikációs formát.

Valamikor jövőre a Messengerben és az Instagramban is alapértelmezetté válik a végponttól végpontig történő titkosítás Forrás: Facebook

A chatelések és hanghívások végponttól végpontig tartó titkosításának bevezetése azt jelenti, hogy a Meta vagy a leánycégei nem lesznek képesek beleolvasni a küldött üzenetekbe, belehallgatni a folytatott hanghívásokba, ezek át sem futnak majd a vállalat szerverein az adatkommunikáció során. Ettől függetlenül lehetőség lesz jelenteni a zaklató vagy egyéb módon problémás chatpartnereket, ebben az esetben a moderátorok a bejelentő személy készülékéről kapnak majd titkosítatlan kópiát a csevegés tartalmáról.

A Meta szerint a titkosított csevegésekről opcionálisan biztonsági mentést készíthetnek majd a felhasználók, így azok nem vesznek el például a telefonjuk lecserélésekor. A biztonsági mentés magában az appban megoldható lesz, jelszóval vagy PIN-nel titkosítva kerülnek fel a Messenger vagy az Instagram szervereire az adatok, plusz harmadik fél által üzemeltetett felhőszolgáltatásokba is menthetőek lesznek a biztonsági másolatok.

Mark Zuckerberg eredetileg 2019-ben jelentette be, hogy a most már Metának hívott cége minden chatszolgáltatásában át kíván állni a végponttól végpontig tartó titkosításra, azonban részben nyomozóhatóságok ellenállása miatt lassan halad a folyamat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről