Kiszivárgott fotókon a Logitech kézikonzolja

logitech kézikonzol játékkonzol
Helyi és felhős játékfuttatásra is lehetőség kínál majd a Logitech kézikonzolja
Vágólapra másolva!
Látszólag bármikor bemutatkozhat, androidos és felhős játékok elérésére szánja a gyártó.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban számítógépes perifériákról ismert Logitech hamarosan belép a kézikonzolok piacára, a kínai Tencenttel együttműködve többé-kevésbé riválist kíván állítani a Nintendo Switch és a Steam Deck gépeknek. A vállalat annyit árult el a termékről, hogy a Qualcomm efféle termékekbe szánt Snapdragon G3x rendszerlapkája dolgozik benne, elérhetőek lesznek róla az Xbox Cloud Gaming és GeForce Now felhős játékfuttató szolgáltatások, továbbá még idén piacra kívánja dobni.

Helyi és felhős játékfuttatásra is lehetőség kínál majd a Logitech kézikonzolja Forrás: Evan Blass / Logitech

Most Evan Blass szivárogtató közbenjárásával hivatalos sajtófotók szivárogtak ki az eszközről, ezek szerint közel lehet már a teljes bejelentése. Specifikációkkal nem szolgált Blass, azonban a képek alapján formaterv tekintetében a Switch Lite-ra, míg méretre a normál Switchre hasonlít a kütyü.

A borítékolhatónak megfelelően a kézikonzol Androidot futtat, méghozzá a Switchére hasonlító egyéni kezelőfelülettel, elérhető róla a Play Áruház és a többi megszokott Google-alkalmazás, a felhős streaming mellett pedig mobiljátékok helyi futtatására is képes.

Nagy kérdés, hogy vajon mennyiért kerülhet piacra a termék, kontextusként az olcsósított Nintendo Switch Lite 230 euróba kerül, a normál Switchért már 329 eurót kell kifizetni, a Steam Deck pedig 419 eurónál kezdődik.

Potenciálisan bővíthető lehet microSD-vel a háttértár Forrás: Evan Blass / Logitech

Ezek közül a Logitech termékét leginkább a Switch Lite ellen volna érdemes csatába küldeni, viszont várhatóan elég komoly hardverek lesznek benne, így nem tűnik reálisnak a 200-250 euró jellegű ajánlott fogyasztói ár. Ráadásul a Logitech várhatóan csak a kézikonzol eladásából lesz képes bevételhez jutni, nem kínál majd hozzá saját játékboltot vagy havidíjas előfizetést, ami felettébb valószínűtlenné teszi a hardver veszteséggel való értékesítésének lehetőségét.

Hamarosan kiderülhet, hogy mit főzött ki a Logitech.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!