Korlátlan üzemidőre is képes az Adidas vezetéknélküli fejhallgatója

Vágólapra másolva!
Nem ez az első hordható eszköz ami beépített "napelemmel" tölti magát, de az Adidas nagyon ráfeküdt a hatákonyságra és a környezetbarátságra.
Vágólapra másolva!

Az Adidas egy egészen különleges fejhallgatót mutatott be RPT-02 SOL néven. Az eszköz legnagyobb különlegessége, hogy egy speciális napelem segítségével képes tölteni magát, így elméletileg akár végtelen üzemidőre is képes lehet, legalábbis ha elég fény éri.

Forrás: Adidas

A fejhallgatóba az Exeger által készített Powerfoyle nevű anyagot építették, ami a napelemhez hasonlóan képes hasznosítani az energiát, és folyamatosan tölteni a készüléket. Mindenféle töltés nélkül egyébként 80 órát bír ki az eszköz, ami önmagában is impresszív, pedig nincs benne valami hatalmas akkumulátor, így mindössze 256 gramm a tömege.

A titok nyitja a hatékonyság: mind a hangkeltőket, mind pedig az adatátvitelt ennek megfelelően alakították ki, így az utóbbi például Bluetooth 5.2-es, ami rendkívül alacsony fogyasztású. Emellett az is fontos volt, hogy környezetbarát legyen az eszköz, ami körülbelül felerészt áll műanyagból, aminek viszont a 87%-a újrahasznosított.

Forrás: Adidas

Mindez nagyon jól hangzik, de azért vannak hátulütői is: a könnyűség és a hosszú üzemidő oltárán feláldozták az aktív zajszűrést. Ez talán sportolás közben nem a legnagyobb probléma, és hát az Adidas kifejezetten sportoláshoz ajánlja az RPT-02 SOL-t, ami ennek megfelelően érintés helyett gombokkal vezérelhető, hiszen ez sokkal jobban működik az aktív tevékenységeknél.