Rémálom hibát rejthet a Google olcsóbb mobilja

google pixel 6a
Google Pixel 6a
Vágólapra másolva!
Ismeretleneknek is feloldhatja a zárolást a Pixel 6a ujjlenyomat-olvasója.
Vágólapra másolva!

Más készülék esetében eddig a legjobb tudomásunk szerint nem tapasztalt hibajelenséggel került piacra a Google Pixel 6a, a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasója bárkinek hajlandó lehet feloldani a telefont. Két mobiltesztet készített youtuber jóvoltából erre már a készülék elérhetővé válása előtt fény derült, mostanra pedig több felhasználó is jelezte, hogy tapasztalja a problémát a vadiúj okostelefonján.

A hibát tapasztalóknak érdemes kikapcsolniuk az ujjlenyomatos feloldást Forrás: Google

A jelenség háttere egyelőre rejtély, látszólag a tesztelőkhöz és vevőköz került mobilok csak kis részét érinti, rengetegen nem képesek reprodukálni a hibát, ami hardveres jellegű okot sejtet. Viszont közben olyan beszámoló is érkezett, hogy a regisztrált ujjlenyomatok törlését és újbóli felvételét követően látszólag helyreállt az ujjlenyomat-olvasás megfelelő működése, így egyelőre nem zárható ki a szoftveres jellegű, frissítéssel feltehetően javítható malőr lehetősége sem.

Hírünk írásáig a Google továbbra sem kommentálta a helyzetet.

A bárkit beengedő ujjlenyomat-olvasós probléma nem csak a magánszféra általános védelme miatt rémálom, hiszen akinek lehetősége van rá, az kényelmi okból jellemzően a bankjának mobilappját is biometrikus azonosítással oldja fel. Emiatt ha rossz kezekbe kerül a mobil, akkor elutalható vagy elkölthető lehet a bankszámlán lévő pénz is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!