Biztonságban vannak a hírességek meztelen fotói

tinder okostelefon társkereső sms mobiltelefon mobil
Vágólapra másolva!
Majdnem mindegyik Apple-felhasználó aktiválta már a kétlépcsős hitelesítést.
Vágólapra másolva!

Idén ősszel az iOS 16 és a macOS Ventura kiadásával az Apple megkezdi a jelszavak száműzési kísérletét. A FIDO Alliance és a W3C szabványaira alapuló Passkeys rendszerével a felhasználók jelszó megadása nélkül regisztrálhatnak majd a kompatibilis webhelyekre, majd a belépéskor jelszó megadása helyett Face ID vagy Touch ID segítségével jelentkezhetnek be rajtuk.

Alig maradt olyan Apple-fiók, amelybe név és jelszó megadásával be lehetne lépni Forrás: Pexels / Pixabay

A Passkeys nyílt kulcsú kriptográfiát használ a felhasználók kütyüi és a webszolgáltatások szerverei közti hitelesítés során. Az Apple eszközein gyors és kényelmes lesz a bejelentkezések jóváhagyása, míg Linux vagy Windows rendszerű számítógépek használata esetén a monitoron megjelent QR-kódot kell majd beolvasni az iPhone-nal, hogy megjelenjen a hitelesítési kérés.

A jelszómentes bejelentkezés használatához a felhasználóknak kötelezően be kell majd kapcsolniuk a kétlépcsős hitelesítést az Apple-fiókjukban. Ennek kapcsán a gyártó lenyűgöző statisztikát osztott meg a 9to5Mac híroldallal, állítása szerint az aktív használatban lévő Apple-fiókok

már 95 százalékát védi kétlépcsős hitelesítés.

Ha 2014-ben is ez lett volna a helyzet, akkor jó eséllyel nem történt volna meg a The Fappening sem, ennek során adathalászok több tucatnyi híresség iCloud-tárhelyéről loptak meztelen fotókat és videókat, amelyek végül nyilvánosan elérhetővé váltak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!