Zseniális ötlettel jöhet a passzív jövedelem

kutya alkalmazás, kutyasétáltatás
Young couple walking dog in sunlit rural field, Majorca, Spain
Vágólapra másolva!
Az USA-ba mobilappal kutyafuttatónak lehet kiadni az erre alkalmas kerteket.
Vágólapra másolva!

Amilyen sokan szeretnének maguknak passzív jövedelmet, olyan kevesen képesek szert tenni rá. A LifeHacker most felhívta a figyelmet egy ötletes elképzelésre, a jelenleg csak az Egyesült Államokban működő Sniffspot szolgáltatással az erre megfelelő helyek tulajdonosai rugalmasan kiadhatják kutyafuttatónak a birtokaikat, legyenek azok a családi házukhoz tartozó kertek vagy egyéb területek. A díjak óránként és kutyánként jellemzően az 5-15 dollár (2000-6000 forint) ársávban mozognak.

Kiadható kutyafuttatóvá teszi az erre megfelelő magánterületeket a mobilapp Forrás: Cultura Creative/Russ Rohde

A házigazdáknak természetesen meg kell felelniük néhány kritériumnak: a kiadni kívánt futtatóknak közterületről megközelíthetőnek kell lenniük, a forgalmas utakhoz közeli futtatók esetében kötelező a kerítés megléte, és persze a terület semmiféle nyilvánvaló veszélyt nem rejthet a kutyák és a gazdáik számára. Az utóbbi alatt például a kutyák számára mérgező növényekre, nem megfelelően fedett medencékhez vagy ciszternákhoz hasonló struktúrákra kell gondolni.

A szolgáltatás a gazdiktól is megkövetel néhány dolgot a fizetésen túl, például igazolniuk kell az állataik naprakész oltottsági és élősködőellenes védettségi állapotát, fel kell szedniük utánuk az ürüléket, továbbá nem tehetnek semmilyen kárt a bérelt területen.

Nem lenne meglepő, ha az ötlettel idehaza is sokan kereshetnének egy kis mellékest, miközben a kutyák és a gazdik is jól járnának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!