A szamárnál is makacsabbak a robottaxik

cruise robottaxi önvezető autó
Órákba tellett, mire sikerült elimádkozni az útból a robottaxis blokádot
Vágólapra másolva!
Órákra eltorlaszoltak egy utcát, manuálisan kellett elvinni a járműveket.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint a jövő önvezető autóit egyáltalán nem lehet majd manuálisan irányítani, így csak reménykedhetünk benne, hogy a kormánykerék kihajításának idejére legalább sikerül tisztességesen működőre fejleszteni a járműveket. A környezet fel nem ismerése mellett most újabb érdekes példa érkezett a lehetséges problémákra, végtelen bölcsességükben kedd éjszaka a Cruise robottaxijai órákra eltorlaszoltak San Franciscóban egy utcát.

Órákba tellett, mire sikerült elimádkozni az útból a robottaxis blokádot Forrás: seansinha / Reddit

A vállalat egy hete indította el az önvezető taxikból álló személyszállítási szolgáltatását, a járművek csak néhány kijelölt utcában haladhatnak este tíz és reggel hat között. Ehhez képest máris bajt okoztak, legalább fél tucat kocsi a forgalmat blokkolva megállt egy utcában, és ugyan a Cruise dolgozói húsz perc után megjelentek a helyszínen, de órákba tellett, mire képesek voltak manuálisan elhajtani velük. Semelyik érintett járműben sem voltak utasok.

A Cruise elnézést kért az üzemzavar miatt, de nem árulta el, hogy miért cövekeltek le az autói, továbbá miért tartott olyan sokáig elhajtani velük.

Az esetről fotókat megosztott egyik szemtanú első gondolata az volt, hogy talán a megölésükre készülődnek az utcában gyanúsan bandázni kezdett robottaxik, a reddites kommentek alapján pedig nincs egyedül az efféle félelmeivel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!