Eddig káosz a Netflix potyautasok elleni hadjárata

netflix laptop notebook
Netflix
Vágólapra másolva!
Rejtélyes okokból eltérő bánásmódban részesülnek a jelszavukat másokkal megosztók.
Vágólapra másolva!

Soha nem látott helyzet állt elő az idei első negyedévben a Netflixnél, az internetes filmszolgáltatónak az előrejelzések szerint 2,5 millióval kellett volna bővítenie az előfizetőinek számát, ehelyett elveszített 200 ezret. A sokkoló fordulatra gyors reakciót adott a cég vezetése, számos saját műsor törlése mellett bejelentette, hogy le fog csapni a felhasználói fiókjukat másokkal szerződésszegű módon megosztó ügyfelekre, az adatai szerint világszerte 100 millió háztartásban érik el fizetés nélkül a szolgáltatását.

Csak az azonos háztartásban élők oszthatják meg másokkal a netflixes fiókjukat Forrás: Netflix

A jelszómegosztókal való konfrontálódást első körben három dél-amerikai országban kezdte meg a Netflix, és a hírek szerint Peruban biztosan nagy miatta a káosz. A cég egyik helyi ügyfélszolgálatosa szerint úgy kellene kinéznie a dolognak, hogy elsőként automatizált kérést kellene kapniuk az előfizetőknek a szerződésszegű magatartás befejezéséről, ha pedig erre fittyet hánynának, akkor a fedélzetre hozott potyautasaik miatt meg kellene toldani pár dollárnyi pótdíjjal a havidíjukat.

A tapasztalatok szerint a gyakorlatban eddig az történt, hogy figyelmeztetésre válaszul a felhasználók egy része teljesen lemondta az előfizetését, másoktól a szolgáltatás figyelmeztetés nélkül kezdte vonni a pluszdíjat, a harmadik tábor pedig a felszólítás ellenére nem kapott extra terhelést a szerződésszegés miatt.

A potyautasok után járó pótdíjat a Netflix minél előbb világszerte be kívánja vezetni, ám erre műszakilag még nyilvánvalóan nem áll készen, ráadásul aggodalmat jelenthet a fenyegetés hatására az előfizetésüket teljesen lemondók tábora is, az elüldözésükkel akár lábon is lőheti magát a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!