Mégsem kamerázna Zuckerberg a nappalijában

facebook portal go okoskijelző
Facebook Portal Go
Vágólapra másolva!
Teljes vállalati termékekké válhatnak a Portal videóhívó eszközök.
Vágólapra másolva!

A The Information és a Variety beszámolói alapján a Meta kivezeti a fogyasztói piacról a Portal okoskijelzőit, a jelenlegi modellek már csak a készletek erejéig kaphatóak, a jövőbeli utódaikat kizárólag üzleti felhasználóknak kívánja értékesíteni a Facebook anyacége.

Facebook Portal Go Forrás: Facebook

A Portalok eredetileg kimondottan fogyasztói piacra szánt termékek voltak, a Messengeren keresztüli videócsevegések megkönnyítése céljából készültek, a 2018-as bejelentésükkor a Facebook rögtön a videóhívások jövőjének titulálta az eszközöket. A források szerint rosszul fogytak, aminek lehetett némi köze a gyártó erősen megtépázott hírnevéhez: sokan nem voltak hajlandóak elhinni, hogy a Facebook nem próbál majd titokban a magánéletükben vájkálni a kamerás és mikrofonos kütyükkel.

Ettől függetlenül egyelőre nem teljes a Portalok bukása, a koronavírus miatti otthonról dolgozás miatt váratlan érdeklődés mutatkozott irántuk a céges felhasználók részéről, hiszen megkönnyítették a munkatársakkal és beosztottakkal való kommunikációt, akár 50 fős értekezletekhez is használhatóak.

A hírek szerint a Meta nem szünteti meg a belátható jövőben a Portal eszközök támogatását, így akik vásároltak belőlük, azok jó eséllyel sokáig képesek lesz a megszokott módon használni a termékeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!