Szerdán búcsúzik az Internet Explorer 11

internet explorer
Június közepén eltűnik a felhasználók szemei elől az Internet Explorer 11
Vágólapra másolva!
Nem lesz többé látható és elindítható a legtöbb Windows 10-es számítógépen.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a végső visszaszámlálás az Internet Explorer 11 nyugdíjazása kapcsán, a Windows 10 legtöbb fogyasztói és üzleti verzióján 2022. június 15-én megszűnik a támogatása, így nem lesz többé elindítható az asztali alkalmazása, helyette a második generációs Edge böngészőt ajánlja a vállalat.

Június közepén eltűnik a felhasználók szemei elől az Internet Explorer 11 Forrás: Origo

Az Internet Explorer asztali alkalmazás a Windows 11-ben már nem található meg, plusz a mostani nyugdíjazás alól kivételt képez a Windows 7 fizetett támogatást kapó változata, a Windows 8.1, továbbá a Windows 10 LTSC / IoT / Server változatai. Ezekben nem tiltja le az Internet Explorert a Microsoft, és persze biztonsági frissítések is érkeznek hozzá az operációs rendszerek támogatási ideje alatt.

A mostani fejlemény ellenére az Internet Explorer háttértechnológiája tovább él majd, például a céges rendszergazdák képesek lesznek rákényszeríteni az Edge böngészőt, hogy kompatibilitási okból a régi technológiával jelenítse meg az ősi céges adminisztrációs felületeket.

A mostani lépés változás végső soron arról szól, hogy a Microsoft megpróbálja minél inkább eltüntetni a felhasználók szemei elől az elavult böngészőt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!