Kimondta Bill Gates, amit a többség gondol

Bill Gates nem kisebb intézményből morzsolódott le, mint a Harvardból, mindezt azért, hogy megalapíthassa saját vállalkozását. A többi történelem – valószínűleg nem bánta meg ezt a döntést.
Vágólapra másolva!
Lényegében átverésnek titulálta az NFT-ket a Microsoft társalapítója.
Vágólapra másolva!

A nyilvánosan elmélkedő gazdagok és híresek tipikusan vigyáznak a negatív véleményük politikailag korrektnek titulálható megfogalmazására, azonban a TechCrunch Climate eseményen nyilatkozó Bill Gates most szokatlan őszinteséggel lényegében átverésnek titulálta a leginkább digitális blokknak mondható, elméletileg tulajdonjog igazolására kitalált NFT-ket.

Bill Gates negatív véleménnyel van a kriptovalutákról és az NFT-ről Fotó: AFP

Gates elmondta, hogy a pénzét gyakorlatias üzletekbe szereti befektetni, például gyárakba vagy farmokba, általánosságban véve tényleges értéket képviselő dolgok létrehozásával foglalkozó vállalkozásokba. A kriptovalutákhoz és az NFT-hez semmi közte sincs, nem rendelkezik ilyenekkel, nem szereti a potenciálisan törvények vagy adózás kikerülésére kitalált dolgokat.

A kriptovalutákkal kapcsolatos ellenérzései jó ideje ismertek voltak, azonban Gates most kimondta az NFT kapcsán, amit jó eséllyel a többség gondol: teljesen a nagyobb bolond elméletére épülő üzletről van szó, azaz csak addig kereshető pénz az NFT-kkel, amíg sikerül újabb és újabb palimadarakat találni, akik hajlandóan egyre drágábban és drágábban megvásárolni azokat.

– utalt az NFT-zős körökben legnépszerűbb Bored Ape Yacht Club kollekcióra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!