Bevezeti a kamatmentes törlesztést az Apple Pay

apple pay
Az Apple Pay minden felhasználója számára elérhető lesz a kamatmentes részletfizetés
Vágólapra másolva!
Hat hét alatt kell kifizetniük az ügyfeleknek a vásárolt holmik vételi árát.
Vágólapra másolva!

Az egy évvel ezelőtt felröppent pletykáknak megfelelően az Apple első körben az USA-ban az összes Apple Pay fizetési rendszert használó ügyfele számára elérhetővé teszi a kamatmentes részletfizetési konstrukcióját, ez a lehetőség eddig csak az Apple Card kártyával rendelkezők számára volt elérhető.

Az Apple Pay minden felhasználója számára elérhető lesz a kamatmentes részletfizetés Forrás: Apple

A lehetőséget igénybe vevők a megvenni kívánt termék árát négy részletben egyenlíthetik ki, az első rögtön a vásárláskor esedékes, a maradék három pedig kéthetente fizetendő, így hathetes a teljes törlesztési folyamat. Az Apple semmiféle díjat, kamatot, késedelmi kamatot nem számít fel, ám a kereskedőktől levont díjakból származik némi bevétele, plusz így jobb betekintést nyer a felhasználók vásárlási szokásaiba, amit potenciálisan többféle módon is felhasználhat az értékesítések növelésére.

Az Apple Pay hitelezési funkciója nem hallatlan az Egyesült Államokban, az újmódi részletfizetés nemrég a Microsoft Edge böngészőben is elérhetővé vált, bár abban egy harmadik fél biztosítja.

A piacon jelentős szereplőnek számító Affirm ügyvezető igazgatója szerint jelenleg az egyesült államokbeli tranzakciók kevesebb, mint 5 százaléka valósul meg ezzel a törlesztős módszerrel, így Max Levchin nem is aggódik az Apple miatt, szerinte minden piaci szereplő számára adottak a növekedési lehetőségek. Valójában még örül is a konkurenciának, hiszen így az eddiginél sokkal többen értesülnek majd a lehetőség létezéséről, a vállalata 6 hét és 60 hónap közti törlesztéseket tesz lehetővé.

Az újfajta törlesztési szolgáltatás alapvetően nem ördögtől való, azonban a szakértők szerint megégethetik magukat azok, akik nem képesek bölcsen használni, elsősorban a fiatalok és az alacsony jövedelmű háztartások vannak kitéve a fenntarthatatlan költekezésből fakadó adóssághalmozásnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!