Csak egyszer írható a Verbatim külső SSD-je

verbatim wov series ssd
Nem törölhetőek vagy írhatóak felül a Verbatim WoV Series külső SSD-re mentett adatok
Vágólapra másolva!
Elsősorban kormányzati és vállalati felhasználóknak készült.
Vágólapra másolva!

Specializált külső SSD-t jelentett be a Verbatim, a WoV Series termékének különlegességét az egyszeri írhatósága jelenti, nincs mód a rámásolt adatok törlésére vagy felülírására. A magyarázat szerint elsősorban olyan kormányzati és vállalati ügyfeleknek készült, akik középtávon szeretnének adatokat archiválni, de fontos számukra az információk könnyű elérhetősége, plusz üzleti érdekből vagy törvényi kötelezettség miatt elejét kívánják venni az adatokkal való utólagos babrálásának.

Nem törölhetőek vagy írhatóak felül a Verbatim WoV Series külső SSD-re mentett adatok Forrás: Verbatim

A Verbatim külső meghajtója USB kábellel csatlakoztatható számítógépekhez és mobileszközökhöz, kötelezően exFAT fájlrendszert használ, a szekvenciális olvasási és írási sebességei 540/180 MBps. A tárolt adatok olvasásához alapvetően nincs szükség különleges szoftverre, azonban az adatok mentésekor telepíteni kell egy Windows 10 vagy Windows 11 rendszert igénylő alkalmazást.

A várakozások szerint a WoV Series körülbelül 10 éven keresztül képes megbízhatóan tárolni az adatokat, ám az élettartama jelentősen kitolható lehet 55°C tárolási hőmérséklet mellett. Első körben csak 128 GB kapacitással lesz kapható, az ára és a Japánon kívüli esetleges elérhetővé válása egyelőre nem tisztázott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!