Remek kamerával érkezik az új kínai csúcstelefon

Realme GT2 Pro, csúcsmobil, okostelefon
Sokoldalú kamerarendszerrel látták el.
Vágólapra másolva!
A néhány évvel ezelőtt alapított kínai Realme márka bebizonyította, hogy az ismeretlenségből előtörve az okostelefonos szektorban villámgyorsan el lehet érni kiváló eredményeket.
Vágólapra másolva!

A cég dicséretes módon nem pusztán az olcsó, belépő kategóriában villog nyomott árú modelljeivel, hanem a nagyobb tudású készülékek között is próbálkozik különféle termékekkel. Ez utóbbi csoport bővült egy új eszközzel, amelynek már az autóversenyekről ismerős neve is jelzi, hogy megalkotásakor mi volt a fő cél. Ez a GT2 Pro, amelynél a vállalat azt ígérte, hogy kiemelt hangsúlyt fektetett a sebességre, és a teljesítményre.

Sokoldalú kamerarendszerrel látták el. Forrás: Origo

Ennek érdekében a mérnökök extrémen erős hardverrel látták el a készüléket, amelybe konkrétan a világ egyik legjobb processzora, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm gyártástechnológiával) került egy Adreno 730 integrált grafikus vezérlő, illetve 12 GB RAM társaságában. A jó alapokból pedig egy Android 12 alapú Realme UI 3.0 rendszer hivatott kihozni a legtöbbet. Az optimalizálás pedig igen jól sikerült, hiszen az iparági standardnak számító mérőszoftver (AnTuTu 9.0) lefuttatása után kiderült, hogy

a Realme GT2 Pro a világ egyik leggyorsabb telefonja, hiszen 923 304 pontot ért el, a világranglistán a harmadik helyre elég.

Ennek köszönhetően pedig értelemszerűen ez a készülék semmi, de tényleg semmilyen kompromisszum megkötésére nem készteti a felhasználót. Legyen szó csúcsgrafikás játékékról, hatalmas felbontású, HDR médiaállományokról, képszerkesztésről, 8K videórögzítésről, extra képi effektekről, netezésről, levelezésről, navigációról, minden villámgyors, és problémamentesen futtatható. A termékbe 256 GB adattárolásra szolgáló memória került, amely kellően nagy tárhelynek számít, és jó eséllyel évekig nem lesz ezzel gondja a felhasználónak. Az 5000 mAh-s, nem cserélhető akkumulátorának kapacitása nem extrémen kiemelkedő, de azért teljesen rendben van, és ez az üzemidőn is meglátszik. Használattól függően 6-11 órányi üzemidőt tudtunk kipréselni belőle, ami korrekt érték. A 65 wattos gyorstöltésnek köszönhetően 33 perc alatt, azaz a megszokottnál lényegesen gyorsabban, a totálisan lemerült telep tökéletesen megtelik energiával. A vezeték nélküli töltés viszont nem támogatott, ám ezt azért valahogy túl lehet élni. A beépített hangszóróktól egyáltalán nem voltunk elájulva. A hangerő közepes, de ennél is nagyobb baj, hogy a basszusok hiánya, és a kiemelt magasak miatt zenehallgatásra alkalmatlan a termék. Persze egy fül- vagy fejhallgatóval már lényegesen jobb lesz a végeredmény.

Korrekt külső, szuper kijelző

És, ha már itt tartottunk, akkor el is mondhatjuk, hogy ez is azon telefonok táborát erősíti, amelyekről a dizájnerek nemes egyszerűséggel száműzték a szerencsétlen, elátkozott fejhallgató kimenetet. Hogy ez kinek, és miért jó, azt fel sem tudom fogni, de buta divat, az egyszer biztos. Ezt leszámítva a termék kialakításába nem lehet belekötni, hiszen a kávák vékonyak, a fogása kényelmes, nem akar kicsúszkálni az ember kezéből, a hátlap pedig kifejezetten esztétikus. Nem azt mondjuk, hogy ez a világ legmenőbb, legvadítóbb külsejű mobilja, de szégyenkezni senki sem fog miatta, ez tény. A Gorilla Glass üveg nem hiányzik róla, ami a karcolásoktól megóvja, viszont a termék nem víz- por- és ütésálló, úgyhogy valamilyen védőfelszerelésről érdemes gondoskodni.

A fogása kényelmes, a kijelzője remek! Forrás: Origo

Egy ilyen csúcsteljesítményű mobilt is el lehet rontani, mégpedig azzal, ha gagyi, vacak a kijelző, Szerencsére itt nem estek bele ebbe a hibába, hiszen eszméletlen jó a képminőség, köszönhetően a 6,7 inches, 3216 x 1440 pixeles, azaz remek felbontású, pazar részletességet produkáló OLED panelnek. Több, mint 1 milliárd tónus megjelenítésére képes, a színei csodálatosak, a kontraszt végtelen, a betekintési szög hibátlan, és a mozgásmegjelenítés során sem tapasztaltunk zavaró anomáliákat. A 120 Hz-es képfrissítési frekvenciának köszönhetően a weboldalak, alkalmazások görgetése finomabb a megszokottnál, és egyre több olyan játék is akad, ahol előnyt jelent ez a tulajdonság.

A kép minőségére nem lehet panasz. Forrás: Origo

A készülék természetesen támogatja a nagy dinamikatartományú anyagok visszaadását, és mivel a maximális fényerő extrémen nagy, a méréseink szerint 1435 nit, ezért a HDR effektus abszolút érzékelhető, és a látványvilág kifejezetten valósághű.

Képalkotás

Kamerafronton elmarad a jelenlegi közvetlen élvonaltól, a tapasztalataink szerint. A zoomkamerát például lespórolták róla, tehát a nagyított képeket el lehet felejteni. A 150 fokos ultraszéles látószögű kamerával lehet durván torz, halszemoptikás fotókat lőni, de erre nagyon ritkán van szüksége az embernek. Mint ahogy arra sem, hogy a "mikroszkóp" funkcióval a rettenetesen közelről készítsen felvételeket.

A mikroszkóp kamera érdekes funkció. Ez egy ing anyaga. Forrás: Origo

Meg lehet vele vizsgálni ugyanis mondjuk egy szőnyeg, ing anyagát maximálisan részletekbe menően, ami érdekes szolgáltatás, de különösebben hasznosnak nem neveznénk. Az 50 megapixeles főkamerája egyébként éjjel-nappal kiválóan használható, erre egy rossz szót sem tudunk mondani, viszont a már említett ultraszéles kamera a kevés fényt rosszul tolerálja, és emiatt olykor zajos, elmosódott lesz a végeredmény.

Lehet vele szép képeket készíteni. Forrás: Origo

Képes 8K videók elkészítésére, amit ma még sokan nem fognak kihasználni, pláne, hogy a rögzítési sebesség csak 24 képkocka másodpercenként. A 4K esetében viszont már kiválasztható a 60 FPS mód is, ráadásul a lassított módot, és a stabilizátort sem spórolták ki az eszközből, és ennek köszönhetően remek kis anyagok hozhatóak vele össze. A 16 megapixeles szelfikamerája az átlagosnál egy fokkal jobb, ami miatt a vloggerek, blogosok, magukat mutogatók számára is beválhat.

Bizonyítvány

A Realme GT2 Pro egy kifejezetten jól sikerült darab, amelynek a teljesítménye és a képernyője is abszolút kiemelkedőnek számít. Gyenge pontja nincs, a képalkotási képességei, energiagazdálkodása és dizájnja is rendben van. Jelenleg közel 300 000 forintba kerül, amivel egyértelműen a drágább telefonok közé tartozik, de a képességeit elnézve túlárazottnak egyáltalán nem nevezhetjük, sőt. A durván egy hétig tartó intenzív tesztelés végére arra a következtetésre jutottunk, hogy ez bizony egy remek vétel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!