Mobilokra is jön a Google Utcakép időutazása

Google, Street View, utcanézet, vicce, kép, bolonok
Egészen biztosan erre is van valami magyarázat....
Vágólapra másolva!
Számítógépen régóta lehet váltogatni az eltérő időpontokban készült felvételek közt.
Vágólapra másolva!

Különösen érdekes szórakozásnak bizonyulhat a Google Térkép utcanézetével való játszadozás, a szolgáltatással a világ szinte minden táján virtuális utazások tehetőek, az autós és hátizsákos fényképezői száznál is több országban már 200 milliárdnál is több fotót készítettek hozzá.

Az Utcakép időutazási funkciójának hála a legendás felvételek sem válnak köddé Forrás: Google Utcakép

Sokaknak talán fel sem tűnt, de a szimpla virtuális felfedezés mellett a szolgáltatás már nagyon régóta időutazásra is lehetőséget biztosít. Az Utcakép alapvetően minden helyszínen a legújabb utcafotókat mutatja, azonban számítógépeken a böngészős verzióját használva át lehet váltani a régebben készült utcaképekre, a képernyő bal felső sarkában lévő címes doboz alján található az erre kitalált menü.

A napokban a Google bejelentette, hogy ez a funkció végre okostelefonokon és táblagépeken is elérhetővé válik, így nem kell majd számítógép elé ülni a nosztalgiázáshoz. Szokásának megfelelően a cég hullámokban teszi elérhetővé a felhasználók számára a funkciót, egyelőre nem mindenkinél jelent meg a Google Térkép appban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!