Virtuális bankkártyák jönnek a Chrome böngészőbe

bankkártya, hitelkártya, elektronikus fizetés, vásárlás, online, e-bank, stock, stockfotó, illusztráció, illusztrációs
Keyboard with button pay and credit card - payment concept I am author of image used on credit card and used data are fictitious.
Vágólapra másolva!
Tranzakciónként változnak, elmaszkolhatóak velük a valódi kártyák.
Vágólapra másolva!

A pénzügyekhez kapcsolódóan nem csak a Pay szolgáltatásának Walletre való visszanevezését jelentette be a fejlesztői konferenciáján a Google, hamarosan óriási mértékben biztonságosabbá kívánja tenni a számítógépes és a mobilos Chrome böngészőkben az internetes bankkártyás fizetést, képes lesz virtuális kártyaadatokkal elmaszkolni a valódi bankkártya vagy hitelkártya adatait.

Virtuális kártyákkal is fizethetnek majd a Google Pay (Wallet) ügyfelei a Chrome böngészőben Forrás: Shutterstock

A virtuális bankkártya koncepciója egyáltalán nem újdonság, egyes bankok már nagyon régóta kínálnak ilyeneket, általában a mögöttük lévő számlára manuálisan kell egyenleget átmozgatniuk az ügyfeleknek. A megoldás gigantikus előnye, hogy ha bármilyen módon rossz kezekbe kerülnek a fizetéshez használt virtuális bankkártya adatai, akkor minimálisra limitálható az anyagi kár, plusz az áldozatnak nem kell letiltatnia a fizikai bankkártyáját.

A Chrome újítása a Google Pay (Wallet) felhasználói számára lesz elérhető, a webshopokban való fizetéskor a kártyaadatok automatikus kitöltésére használt funkció felajánlja majd a virtuális kártya használatát. Ennek megfelelően a kereskedők részéről semmiféle fejlesztést sem igényel a virtuális kártyák támogatása, a felhasználói oldalon pedig semmi sem változik a fizetési folyamatban.

Semmit sem változik majd a fizetési folyamat a virtuális kártya használata miatt Forrás: Google

A Google szerint a virtuális bankkártyák adatai nem lesznek fixen hozzárendelve a felhasználókhoz, minden tranzakció esetén más adatokat ajánl majd fel a rendszer, ám ennek ellenére elvileg lehetőség lesz ismétlődő számlázású, azaz mondjuk havidíjas szolgáltatásokért is fizetni vele.

A virtuális kártyák használata díjtalan lesz.

A szolgáltatás elérhetővé válásával kapcsolatos részletek egyelőre homályosak, első körben az egyesült államokbeli Capital One bank kártyáival fog működni, ám a későbbiekben elvileg bármely American Express, Mastercard, továbbá VISA kártyával igénybe vehetik majd a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!