Tényleg nevet vált a FIFA játéksorozat

fifa 22 videojáték
FIFA 22
Vágólapra másolva!
A jövő évtől kezdve EA Sports FC címen folytatja a pályafutását.
Vágólapra másolva!

Véglegessé vált az Electronic Arts játékkiadó és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szakítása, három évtizedet követően utoljára idén jelenik meg FIFA néven az előbbi piacvezető focis játéka, a 2023-ban piacra kerülő verzióját már EA Sports FC néven kell majd keresniük a vásárlóknak.

FIFA 22 Forrás: EA Sports

Az 1993-as első verziója óta FIFA névre hallgatott játékszéria üzleti okból kerül átnevezésre, nem sikerült a feleknek meghosszabbítaniuk a névhasználati szerződést. A FIFA állítólag meg kívánta duplázni az eddigi licencköltséget, miközben elvette volna az exkluzív névhasználati jogot az EA-től, hogy más fejlesztőknek is lehetővé tegye a brand elérését. Mindeközben az EA további módokat szeretett volna kiharcolni a FIFA név anyagi kiaknázására, a tervei szerint például versenyek és NFT-k fémjelzésére próbálhatta volna felhasználni azt.

A felek közti teljes egyet nem értésnek köszönhetően ugyan kútba esett a három évtizedes névhasználati együttműködés, azonban ez tartalmilag nem érinti a játékszériát,

kizárólag a címe fog megváltozni.

Az EA tájékoztatására válaszul a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség kijelentette, hogy a jövőben is a FIFA nevet viselő focis játék lesz a leghitelesebb és legjobb termék a piacon. Arra nem tért ki, hogy mégis ki lesz képes konkurenciát állítani az EA termékének, főleg mivel a hitelesség érdekében a termék puszta műszaki megvalósítása mellett a fejlesztőjének dűlőre kell jutnia az összes játékos, csapat, stadion, és márka licencelése kapcsán is, ami elképesztően idő- és tőkeigényes műveletnek tűnik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!