Remake készül a Max Payne-játékokból

max payne 2 the fall of max payne videojáték
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
Vágólapra másolva!
A Rockstar anyagi támogatásával az eredeti fejlesztőcég áll a projekt mögött.
Vágólapra másolva!

Rengeteg régi motoros és egyelőre mit sem sejtő fiatalabb gamer számára hozott örömteli hírt a finn Remedy játékfejlesztő, beszámolója szerint nulláról újraépített változatokat készít a számára nemzetközi hírnevet hozott Max Payne és Max Payne 2: The Fall of Max Payne játékokból.

Max Payne 2: The Fall of Max Payne Forrás: Remedy Entertainment

A közlemény alapján egyelőre korai stádiumban van a projekt, évekre vagyunk a megjelenéstől, a két klasszikus egybecsomagolva válik majd elérhetővé PC, PlayStation 5, továbbá Xbox Series platformokra. A Remedy megkapta az új játékai esetében megszokott büdzsét a remake változatok elkészítésére a Rockstartól, így elméletileg a költségvetéssel nem lesz gond, ami nagyon jó hír annak fényében, hogy garantáltan rengeteg jelentős áttervezésre szoruló pályarész lesz.

A neo-noir stílusú Max Payne-játékok a különleges atmoszférájukkal játékosok millióinak szívébe lopták be magukat a kétezres évek elején, az antihős New York-i detektív a családjának meggyilkolását követően indított bosszúhadjárata, majd a befolyásos Inner Circle csoport ellen drámával végződött nyomozása sokakkal rezonált. A kezdeti figyelemfelkeltésben minden bizonnyal segített a Mátrixban látotthoz hasonlító időlassításos mechanika is, ez a puszta látványossága mellett a célzásban segített.

A Remedy-től teljesen függetlenül 2012-ben harmadik részt is kapott a sorozat, ami kritikailag ugyan jól szerepelt, de a jelentősen eltérő prezentációs stílusával és a brazil helyszíneivel sok eredeti rajongót a kezdetektől fogva elidegenített, esélyt sem adtak neki a bizonyításra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!