Megtorpedózta a használt AirPodsok piacát az Apple

apple airpods pro vezeték nélküli fülhallgató tws earbuds
Apple AirPods Pro (2021)
Vágólapra másolva!
Egy felújítással foglalkozó cégnél 30 ezer eladhatatlan pár halmozódott fel.
Vágólapra másolva!

Drámai helyzet alakult ki december óta egyes használt elektronikai eszközök megtisztításával és továbbadásával foglalkozó cégeknél, nem képesek mit kezdeni az Apple AirPods fülhallgatókkal, egy amerikai vállalkozás pár hét alatt bő 30 ezer darabos, eladhatatlan készletet halmozott fel belőlük.

Apple AirPods Pro (2021) Forrás: Apple

A radikális helyzet oka, hogy a tavalyi év végén kiadott szoftverfrissítéstől kezdve az AirPods fülesek beépültek az Apple Find My kütyükereső szolgáltatásába, így a tulajdonosaik potenciálisan képesek lehetnek megtalálni azokat az elveszítésük esetén.

Ez jól hangzik, csak épp az vevők java elfelejti leválasztani a boltokba visszavitt füleseit az Apple-fiókjáról, így azok továbbértékesítése esetén az új gazdáik egyrészt hibaüzenetet kapnának, másrészt pedig az AirPodsok eredeti tulajdonosai képesek lennének követni őket.

A Walmart üzletekbe visszavitt kütyük felújítását és tisztítását végző goTRG szerint a probléma tízből olyan nyolc AirPods fülest érint, néhány hét alatt bő 30 ezer pár maradt a cég nyakán. A szintén nagy üzletekbe visszavitt kütyüket átvevő és továbbértékesítő R2Cell megszüntette az Apple füleseinek átvételét a jelenség miatt.

A gond megoldása érdekében a cégek megpróbálták felvenni a kapcsolatot az Apple-lel, ám az válaszra sem méltatja őket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!