Leállhat több Radeon videókártya gyártása

amd radeon rx 6600 videokártya grafikus kártya
AMD Radeon RX 6600
Vágólapra másolva!
Enyhén gyorsabb utódok vehetik át a helyüket az AMD kínálatában.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint az AMD gyakorlatilag bármikor bejelentheti az asztali számítógépes videókártyáinak következő hullámát, ennek során a szereld magad piacon teljesen új Radeon RX 6400 mellett az RX 6650 XT / 6750 XT / 6950 XT termékek leleplezésére lehet számítani.

AMD Radeon RX 6600 Forrás: Sapphire

Az utóbbi trió létezése egyáltalán nem újdonság, ám a hírek szerint csak annyiban különböznek a jelenleg kapható 6600 / 6700 / 6900 modellektől, hogy a grafikus processzoraik némileg magasabb referencia órajelen működnek, továbbá a videómemóriájukat is enyhén tempósabbra cserélték a mérnökök.

Ennek megfelelően várhatóan nem lesznek jelentős előrelépések az elődeikhez képest, ami felveti a kérdést, hogy egyáltalán mi értelme van a piacra dobásuknak, miként kívánja pozicionálni a termékeket az AMD. Most Hassan Mujtaba szivárogtató magyarázattal szolgálhatott a helyzetre, értesülései szerint a kártyagyártó partnerek be fogják fejezni a három régebbi modell gyártását: az újdonságok nem melléjük jönnek be a kínálatba, hanem le fogják váltani azokat.

A hamarosan bemutatkozó Radeonok ajánlott árairól továbbra sincsenek információk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!