Ezért nem lesznek vadiúj címek a PlayStation játékbérlőjében

the last of us part II naughty dog videojáték sony playstation
The Last of Us Part II
Vágólapra másolva!
Keveseket érhetett meglepetésként, hogy a Sony elzárkózott a lehetőségtől.
Vágólapra másolva!

A hét elején a Sony bejelentette az előző és jelenlegi generációs konzoljaihoz a nyáron elérhetővé tenni kívánt játékbérlő szolgáltatását, azonban a megújuló PlayStation Plus csomagok egyelőre visszafogott sikert arattak a nagyközönség körében. Ennek egyik oka, hogy ugyan még az olcsóbbik PlayStation Plus Extra előfizetés is több játékot kínál majd a rivális Xbox Game Passnél, cserébe viszont havi vagy negyedéves fizetés esetén masszívan drágább annál, ami gond a szűk büdzséjű játékosok számára.

The Last of Us Part II Forrás: Naughty Dog

Ami ennél is sokkal többeknek fájt, hogy a Sony játékbérlőjében csak jóval a kiadásukat követően válhatnak elérhetővé a játékok. Ezzel szemben a Microsoft stúdió által fejlesztett címek a megjelenésük napján bekerülnek az Xbox Game Passbe, ami óriási megtakarítást jelenthet az ügyfelek számára.

Az utóbbi kapcsán a Gamesindustry portálnak adott nyilatkozatában megszólalt a PlayStation üzletág ügyvezető igazgatója. Jim Ryan szerint a PlayStation Studios által fejlesztett játékok anyagi okból nem kerülhetnek be rögtön a PlayStation Plus kínálatába, a lépés ugyanis jelentősen csökkentené a jövőbeli játékok elkészítésébe befektethető összeget, ami gyengébb termékek kiadásához vezetne.

Véleménye szerint nem áll a játékosok érdekében, hogy csökkenjen a PlayStation-exkluzívok színvonala, ennek viszont ára van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!