Hamarosan búcsúzik az Internet Explorer

internet explorer 11
Internet Explorer 11
Vágólapra másolva!
Három hónapja sincs már hátra a híres-hírhedt böngészőnek.
Vágólapra másolva!

Tavaly májusban a Microsoft bejelentette egy korszak végét, 2022. június 15-én a Windows 10 legtöbb támogatott kiadásában végleg nyugdíjazza az Internet Explorer asztali alkalmazását. Érdekességként a Windows 11-ben már nem található meg a böngésző, így eltávolítani sem kell belőle.

Internet Explorer 11 Forrás: Origo

A kérdéses dátum után a Windows 10 otthoni és üzleti gépeken tipikusan használt változataiban nem lehet majd többé elindítani a böngészőt: az első időkben az ikonjára kattintva az Edge töltődik be, később pedig egy frissítéssel konkrétan eltávolításra kerül. Akiknek ősrégi céges webappok miatt szükségük van az Internet Explorerre, azok a Microsoft Edge böngésző „IEMode" kompatibilitási módját aktiválva a jövőben is be tudják tölteni az őskövület weblapokat az Internet Explorer technológiájával.

Az Internet Explorer eltávolítása nem érinti a Windows 7 / 8.1 rendszereket, a Windows 10 kliensoldali hosszan támogatott (LTSC) kiadásait, továbbá a Windows 10 szerveres változatának LTSC és SAC kiadási csatornákban lévő változatait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!