Felbukkant az első egyedi Radeon RX 6400

gigabyte amd radeon rx 6500 xt eagle videokártya grafikius kártya
Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle
Vágólapra másolva!
A pletykák szerint április 20-án kezdődhet meg az újdonság bolti forgalmazása.
Vágólapra másolva!

Bő két héttel ezelőtt egy korábban megbízhatónak bizonyult forrás arról számolt be, hogy a közeli jövőben a dobozos kiadásban is forgalomba kerülhet az eredetileg csak az OEM-gyártóknak szánt Radeon RX 6400 videókártya.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle Forrás: Gigabyte

A termék várhatóan a legolcsóbb RDNA2 architektúrával ellátott asztali számítógépes grafikus vezérlő lesz a piacon, és annyiban különbözik a már kapható Radeon RX 6500 XT-től, hogy 25%-kal kevesebb (768 darab) stream processzor dolgozik a grafikus vezérlőjében, kissé alacsonyabbak az órajelei, továbbá nem igényel külső tápellátást. A videómemória maradt 4 GB GDDR6, 64 bites adatsínen.

A kártya teljesítménye feltehetően arra lesz elég, hogy Full HD felbontásban és közepes beállítások mellett élvezhető sebességgel tudja majd futtatni a legújabb játékokat.

Most újabb bizonyíték érkezett a Radeon RX 6400 szereld magad piacra való megérkezésére, a napokban felbukkant a Gigabyte-féle Eagle variánsa (GV-R64EAGLE-4GD) a dél-koreai Radio Research Agency szakhatóság adatbázisában. A VideoCardz szerint társaival együtt a termék papíron április 20-án kerülhet majd forgalomba, várható árról sajnos továbbra sem szólnak a hírek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!