Ez lehet a FIFA-játéksorozat új címe

fifa 22 videojáték
FIFA 22
Vágólapra másolva!
Anyagi vita miatt húsz év után idén nevet válthat a piacvezető széria.
Vágólapra másolva!

Váratlan hírek érkeztek tavaly október közepén az Electronic Arts és a FIFA háza tájáról, a felek anyagi nézeteltérések miatt nem tudták megújítani a névlicenceléssel kapcsolatos megállapodásukat. Jeff Grubb játékújságíró értesülései szerint emiatt az idei résztől kezdve az EA piacvezető focis játéka FIFA helyett EA Sports FC néven jelenik majd meg.

FIFA 22 Forrás: EA Sports

A két évtizedes partnerség végét a FIFA új követelései jelentették, a források elmondásai alapján a szövetség a következő négy évre a megszokott 500 millió dollár helyett 1 milliárd dollárt kért az EA-től a névhasználati jogért, más fejlesztőknek is lehetővé kívánta tenni a névhasználatot, továbbá korlátozta volna a kiadó másodlagos bevételszerzési lehetőségeit a márkával fémjelzett játékok esetében.

Az utóbbi alatt például arra kell gondolni, hogy az EA nem tudott volna tornákon vagy NFT-ken keresztül bevételre szert tenni.

Az eredeti hírek felröppenését követően és a részletek firtatása nélkül a FIFA megerősítette, hogy a jövőben maximalizálni kívánja a játékiparból származó bevételét, még ha ez az EA-vel való két évtizedes partnerségének végét is jelenti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!