Jöhet a kijelző alá rejtett Face ID arcfelismerés

apple iphone x ios 11 face id
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Viszont a hírek szerint a Samsung mobiljaiban debütálhat a technológia.
Vágólapra másolva!

Komoly meglepetést okozott a dél-koreai The Elec legfrissebb exkluzív beszámolója, a számos alkalommal hitelesnek bizonyult pletykákat nyilvánosságra hozott kiadvány szerint a 2023-as iPhone 15 Pro okostelefonok már érintőkijelző alá rejtett Face ID arcfelismerést használnak majd. A 3D-s arcfelismerés működéséhez szükséges érzékelők jelenleg az iPhone-ok kijelzőszigetében találhatóak.

Apple iPhone X Forrás: Apple

Ami ennél is érdekesebb, hogy a kiadvány szerint a Samsung szolgáltatja majd a technológiát a kijelző alatti Face ID-hez, így az a szintén 2023-as évjáratú Galaxy Fold készülékekben debütálhat, az iPhone 15 Pro modellek csak hónapokkal később kerülhetnek vele piacra.

Ennek végső soron nem lenne komoly gyakorlati jelentősége, inkább jelképes kellemetlenség volna az Apple számára, hogy a mai napig csak általa használt biometrikus azonosítási technológia következő generációs változatát nem képes elsőként piacra dobni.

Az arcfelismeréses feloldás a Samsung Galaxy telefonokban is régóta elérhető, azonban a klasszikus előlapi kamerás megoldást használ, ami a tulajdonosról készült fotóval is könnyen átverhetőnek bizonyulhat, így érdemes az ujjlenyomat-olvasónál maradni a telefonjain.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!