Jöhet a havidíjért bérelhető iPhone?

apple iphone 8
Apple iPhone 8
Vágólapra másolva!
Hardverekkel bővítheti a havidíjas szolgáltatáskínálatát az Apple.
Vágólapra másolva!

Váratlan értesüléssel rukkolt elő a Bloomberg, állítása szerint az Apple havidíjért bérelhetővé szeretné tenni az iPhone okostelefonokat. Az ötlet nem teljesen újdonság, például az Egyesült Államokban a Microsoft is lehetővé teszi a játékkonzolok havidíjas bérlését az Xbox All Access programjában.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

A telefonbérléssel kapcsolatos részletek egyelőre nem tisztázottak, az Apple illetékesei állítólag még nem döntöttek az árazás kapcsán, de elméletileg nem a mobilok listaárának 12-vel vagy 24-gyel osztott részlete lesz a havidíj. Az ügyfelek potenciálisan lehetőséget kaphatnak majd az újabb modellekre való évenkénti átváltásra.

Az ötlet jó eséllyel nem fogja elnyerni a mobilszolgáltatók tetszését, hiszen az iPhone-tulajok jókora része tőlük vásárolja a mobilját, tipikusan két éves részletfizetéssel az előfizetésük részeként. A bérlési lehetőség biztosítása számukra nem tűnik üzletileg érdekesnek, hiszen olyan módon kell kialakítani a havidíjat, hogy az ügyfelek számára legyen ráció a részletfizetéses vásárlás helyett a bérlésben. Ez súlyos problémának tűnik, részben mivel az iPhone-ok kiválóan tartják az értéküket a használtpiacon.

Ha megvalósul a telefonbérlési rendszer, akkor az Apple jó eséllyel közvetlen kínálja majd, kivéve a képletből a mobilszolgáltatók és egyéb forgalmazók profitja által jelentett felárat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!