Mindig elérhető oldalsávval újított az Edge

microsoft edge
Egyesek számára kínálhat kényelmes felhasználási lehetőségeket az Edge oldalsávja
Vágólapra másolva!
Weblapok elérésére és netes keresésre használható, kitűzhető a kijelző szélére.
Vágólapra másolva!

Folytatja az Edge kérdéses hasznosságú fejlesztésekkel való teleszórását a Microsoft, a böngésző napokban elérhetővé vált 98-as stabil főverziója egy alapvetően lebegő, ám opcionálisan a kijelző szélére fixen kitűzhető oldalsávval bővült. Az újdonság a főmenü További eszközök részének „Az Edge sávindítása" opciójára kattintva indítható el.

Egyesek számára kínálhat kényelmes felhasználási lehetőségeket az Edge oldalsávja Forrás: Origo

A sejthetőnek megfelelően a Microsoft elsősorban a saját szolgáltatásait próbálja rátukmálni vele a felhasználókra, így a kezdőlapján a Bing kereső, alatta pedig kártyákban a Hírek és érdeklődési körök tartalmai láthatóak. A binges keresőmezőjén keresztül megtalált oldalak alapvetően az oldalsávban töltődnek be, de az alul lévő Megnyitás a böngészőben gombbal átküldhetőek az Edge ablakába. Nem állítható be, hogy az utóbbi gomb az Edge helyett másik böngészőbe küldje át a weboldalakat.

Mindezek fényében elsősorban az teheti egyesek számára hasznossá az oldalsávot, hogy bármely webhely parancsikonja kitűzhető a szélére, így például könnyű hozzáférést biztosíthat a közösségi portálokhoz vagy a chatszolgáltatásokhoz. Opcionális bekapcsolható, hogy a sáv automatikusan elinduljon a Windowsba való belépéskor, kitűzött üzemmódban pedig az automatikus elrejtés gombra kattintva egy keskeny csíkká redukálható, így nem foglalja el a kijelző jókora részét, mikor nincs használatban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!