Nem nyomják le a gamerek torkán az NFT-t

Game Maker Electronic Arts Holds Annual Event At E3 Industry Event In Los Angeles GettyImageRank3 Business Finance and Industry EA Play Electronic Entertainment Expo
LOS ANGELES, CA - JUNE 09: A gamer poses for a photograph underneath a EA logo during the Electronic Arts EA Play event at the Hollywood Palladium on June 9, 2018 in Los Angeles, California. The E3 Game Conference begins on Tuesday June 12. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már az Electronic Arts vezetője sem meri a játékipar jövőjének titulálni.
Vágólapra másolva!

Látszólag egyre több játékipari szereplő kezdi megérteni, hogy a gamerek javánál menthetetlenné vált a digitális gyűjthető tárgyak eladására és továbbértékesítésére bevezetni kívánt NFT megítélése. Pár napja a legnagyobb szószóló Ubisoft gigászi negatív visszhangot kapott a sajtótól és a játékosoktól, miután az NFT bevezetéséért felelős vezetője előállt a mostanra éppen elégszer hallott „csak nem értik még a gamerek, hogy milyen jó lesz ez nekik" narratívával.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/2018 Getty Images/Christian Petersen

Emellett Nicolas Pouard ugyan ténylegesen magyarázatot adott rá, hogy mire való a videójátékok kontextusában az NFT, de még a média oroszlánrésze olyan címmel tudósított a mondandójáról, mintha szimplán leostobázta volna a játékosokat, továbbá a játékfejlesztők 70 százalékát.

A kisebb cégeknek sincs szerencséjük az NFT bevezetésével, az elmúlt időszakban a STALKER 2-t készítő GSC Gameworld és Worms-ről ismert Team17 is próbáltak digitális gyűjthető tárgyakat forgalomba hozni, azonban a tervek bejelentése után egy-két nappal mindkettő visszavonulót fújt és bocsánatot kért az elsöprően negatív fogadtatás miatt.

A történések fényében most az Electronics Arts vezérigazgatója is visszavett a gőzből. Tavaly novemberben a vállalat negyedéves üzleti eredményeinek ismertetése során azt állította a részvényeseknek, hogy a blokklánc és az NFT jelentik a játékipar jövőjét, amivel ugyan felháborodást keltett, de akkoriban a közönség még nem volt ennyire aktívan ellenséges az ötletekkel szemben.

Röpke három hónappal később Andrew Wilson újból megkapta a részvényesektől a kérdést, hogy miféle frissítést tud adni a témákban, és ezúttal nagyon más húrokat pengetett.

Most már az a véleménye, hogy majd fény derül a blokklánc és az NFT sorsára, az EA egyelőre nem kívánja ezeket komolyan erőltetni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!