Nem érkezik jövőre fősodratú Call of Duty

call of duty vanguard videojáték
Call Of Duty: Vanguard
Vágólapra másolva!
Helyette csak a free to play üzleti modellű Warzone utódja jelenhet meg.
Vágólapra másolva!

Szenzációszámba menő beszámolóval állt elő a Bloomberg, állítása szerint az Activision Blizzard jövőre nem fog új fősodratú részt kiadni a Call of Duty szériából, az idén ősszel érkező következő epizódot követően kihagy egy évet a vállalat. Ilyenre lassan emberemlékezet óta nem volt példa, a 2003-as legelső Call of Duty óriási sikerét követően a 2005-ben megérkezett Call of Duty 2-től kezdve minden évben jött új rész a sorozatból, az idén őszivel együtt 19 éves hagyományt fog megtörni a kiadó.

Call Of Duty: Vanguard Forrás: Activision

Jason Schreier forrásai szerint a mostani döntésnek nincs köze a kiadó Microsoft általi felvásárlásához, a tavalyi Vanguard alcímű rész várakozásokat alulmúlt üzleti teljesítménye áll a háttérben.

Egyes vezetők szerint a vállalat túl gyakran ad ki „új verziókat" a termékből, ami mostanra kontraproduktívvá vált.

Ettől függetlenül nem kell félniük a nagy rajongóknak, az elhalasztott jövő évi részen dolgozó Treyarch dolgozóit részben átvezényelték az ingyen játszható Warzone jövőre megjelenő utódjának kalapálására, ezen az Infinity Ward dolgozik vezető fejlesztőként, amely az idei fősodratú részt is jegyzi majd. Érdekességként a jelenleg elérhető Warzone fejlesztéséért alapvetően a Raven Software felel, és az Infinity Ward segített be neki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!