Az otthoni wifi tölti a Samsung új távirányítóját

samsung eco remote
Napelem mellett már rádióhullámok segítségével is tudja tölteni magát a Samsung idei okostévéihez járó Eco Remote távirányító
Vágólapra másolva!
Megmaradt a napelem is az Eco Remote idei okostévék mellé járó kiadásán.
Vágólapra másolva!

Továbbfejlesztette a tavaly bemutatott Eco Remote környezetbarát távirányítóját a Samsung, az idei modell már rádióhullámokkal, például wifijellel is képes tölteni a beépített akkumulátorát. A vezeték nélküli töltés ezen formája nem újdonság, csak nem terjedt el, mert csekély mennyiségű energia szedhető vele össze, csak elenyésző fogyasztású eszközök esetében van értelme a használatának.

Napelem mellett már rádióhullámok segítségével is tudja tölteni magát a Samsung idei okostévéihez járó Eco Remote távirányító Forrás: Samsung

A távirányító szerencsére a kevés olyan eszközök egyike, amely esetében lehet ráció a technológia bevetésének. Az új Eco Remote töltése ettől függetlenül a többségnél javarészt a beépített napelemen keresztül történik majd, a funkció természetes és mesterséges fénnyel is működik. Vészhelyzetek esetére megmaradt a távirányítón az USB-C portos töltési lehetőség, így telefontöltőbe vagy számítógépbe dugva gyorsan élet lehelhető az eszközbe.

Az idei távirányító további fejlesztése, hogy fekete mellett fehér színben is elérhető lesz, hogy jobban passzoljon a vállalat The Frame, Serif, Sero luxustévéihez.

A Samsung szerint a következő években további töltési módszerekkel gazdagodhatnak az Eco Remote távirányítók, eddig főként mozgási energia villamos árammá alakításával kísérleteztek a mérnökök, a távirányító rázásával és a mikrofon belső vibrációján keresztül próbáltak némi áramot kisajtolni.

Mindegyik idei Samsung okostévé az új Eco Remote távirányítóval érkezik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!