Ingyen játszhatóvá vált a PUBG

pubg battlegrounds videojáték
PUBG: Battlegrounds
Vágólapra másolva!
Átállt a Fortnite által is használt üzleti modellre a battle royale műfajt sikerre vitt cím.
Vágólapra másolva!

Az előzetes bejelentésnek megfelelően a héten konzolokon és számítógépen is átállt a free-to-play üzleti modellre a PUBG: Battlegrounds. Az összes hibája ellenére a battle royale műfajt sikerre vitt termékért eddig egyszeri díjat kellett fizetniük a játékosoknak, a mostani váltással minden bizonnyal jobb helyzetből tud harcolni a szintén ingyen játszható Fortnite-tal és Call of Duty: Warzone-nal.

PUBG: Battlegrounds Forrás: Krafton

A PUBG: Battlegrounds-ot korábban megvásárolt játékosok automatikusan megkapják a 13 dolláros Battlegrounds Plus csomagot, ezzel hozzáférnek a rangsorolt meccsekhez, saját meccseket indíthatnak, dupla tapasztalati pontot gyűjthetnek, kozmetikai elemek és játékbeli pénz üti a markukat.

A sejthetőnek megfelelően az ingyenessé válás után közel megduplázódott a PUBG aktív játékosainak száma a Steamen, egy ponton 669 ezren is játszottak vele egyszerre. Nyitott kérdés, hogy a játék képes lesz-e megtartani az újoncokat, hiszen egyrészt a konkurensek messze csiszoltabb játékmenetet kínálnak, másrészt a hírek szerint PC-n jelenleg a csalók is komoly gondokat okoznak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!