Sokkoló okból búcsúzott el a kalózok Netflixe

Young couple watching tv, man throwing popcorn throwing partner young couple couple two people popcorn snack food mid air movie film image manipulation vignette housing built structure house building structures house interior indoors living room action im
Young couple watching tv, man throwing popcorn
Vágólapra másolva!
Nem az üzemeltetők ellen indított jogi eljárások jelentették a Popcorn Time végzetét.
Vágólapra másolva!

Óriási visszhangot váltott ki a 2014-es elérhetővé válásakor a Popcorn Time, az alkalmazást telepítve sorozatok és filmek ezrei voltak egy kattintással és ingyen lejátszhatóak. A kalózok Netflixének titulált szolgáltatástól jól megrettentek a jogvédők, minden eszközt bevetve próbálták elérhetetlenné tenni azt, felelősségre vonni a mögötte álló személyeket, persze kevés sikerrel.

A Popcorn Time iránti érdeklődés alakulása a Google keresőben Forrás: Popcorn Time

A médiatárnak és videólejátszónak álcázott torrentkliens olyan 2016 elején érte el a népszerűsége csúcspontját, azóta viszont apróbb kiugrásokkal folyamatosan leszállóágban volt a felhasználói száma, a tavalyi év közepére a csúcshoz képest tizedére esett az iránta való érdeklődés a Google keresőjében.

Emiatt a napokban a Popcorn Time üzemeltetői meglépték a sokak által elképzelhetetlent:

érdeklődés hiányában lekapcsolták a szolgáltatást.

A Popcorn Time halálát nem egy jobb warezolós szolgáltatás megjelenése okozta, legnagyobb részt feltehetően a legális alternatívák szorították ki. A fenti grafikonhoz sokat mondó kontextus, hogy a Netflix 2016 januárjában vált nemzetközileg elérhetővé, hirtelen 130+ országban jelent meg, ez nagyjából egybeesik a Popcorn Time iránti érdeklődés mélyrepülésének kezdetével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!