Kínos helyzetbe hozták magukat az AMD sajtósai

amd radeon rx 6500 xt videokártya
AMD Radeon RX 6500 XT
Vágólapra másolva!
Órákkal a Radeon RX 6500 XT kiadása előtt próbáltak eltüntetni egy régi blogbejegyzést.
Vágólapra másolva!

Papírforma szerint ma piacra kerül az AMD jó ideje legolcsóbb asztali számítógépes videókártyája, az ajánlott fogyasztói áron 199 dollárosnak szánt Radeon RX 6500 XT. A termék ennyiért sem volna fantasztikus vétel, a gyakorlatban pedig masszívan drágább lesz, ráadásul a fizikai csatolófelületének butítása miatt a PCI Express 4.0 szabványt még nem támogató alaplapokban várhatóan ki sem lehet majd hajtani belőle a maximumot.

AMD Radeon RX 6500 XT Forrás: AMD

Mindez nem hangzik túl jól, ráadásul órákkal a grafikus kártya forgalmazásának megkezdése előtt az AMD sajtósai adtak még maguknak egy kegyelemdöfést, fű alatt megpróbáltak elrejteni egy 2020. júniusi blogbejegyzést a cég közösségi fórumán. Ebben a 4GB és 8GB videómemóriával is piacra került Radeon RX 5500 kapcsán arról értekezett a cég, hogy az utóbbi variáns tipikusan 10-20 százalékokkal jobban teljesít a játékokban, kategorikusan leszögezve, hogy a mai címeknek bizony már nem elég a 4 GB videómemória.

A blogbejegyzésről nyilván rég elfeledkezve a Radeon Technologies Group alelnöke azt mesélte a közönségnek a Radeon RX 6500 XT bejelentésekor, hogy 4 GB videómemória elég jól megfelel a mai big budget játékok többségének.

Laura Smith magyarázkodásának oka, hogy csak ennyivel lesz kapható az új kártya.

Az igazsághoz jelen esetben Smith állhat közelebb, hiszen a Radeon RX 6500 XT jó eséllyel nem elég erős ahhoz, hogy Full HD felbontás felett és magas grafikai beállítások mellett futtassa a legújabb big budget címeket, tipikusan nem a 4 GB memória fogja érdemben limitálni a képkockasebességet.

A régi blogbejegyzés törlése teljesen értelmetlen volt az AMD sajtósainak részéről, ráadásul a maszatolás által elindított Streisand-effektussal még pluszban kínos helyzetbe hozták a céget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!