Elindult az őszi Windows 10 végső tesztelése

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Jó eséllyel a Windows 11-gyel körülbelül párhuzamosan válhat elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban teljesen lekötötte a sajtó és a nagyközönség figyelmét az október elején megjelenő Windows 11, gyakorlatilag szó sem esett a Windows 10 idén ősszel érkező főverziójáról. Ez már azért sem meglepő, mert a 21H2 néven emlegetett kiadás kevés érdemi újdonságot hoz, valójában nem is volt különösebben miről beszélni a szervizcsomagnak titulálható frissítés kapcsán.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

Ennek ellenére természetesen releváns a rendszer, hiszen a jelenleg használatban lévő Windows 10-es számítógépek többségére a rendszerkövetelményei miatt hivatalosan nem lesz telepíthető a Windows 11, így a tulajdonosaik hosszú időre a korábbi Windowson ragadhatnak.

Most végre történt némi fejlemény az ügyben, megkezdődött az idén őszi Windows 10 kiadás előtti vállalati validációja. Ez a tesztelés legutolsó fázisa, a 21H2 jelzésű főverzió potenciálisan a Windows 11-gyel párhuzamosan válhat majd általánosan elérhetővé.

Az elmúlt néhány frissítéshez hasonlóan aki az éppen legújabb Windows 10-et futtatja, annál percek alatt települ majd az idén őszi főverzió, az átálláshoz csak egy apró patchet kell majd installálni a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Ennek oka, hogy az elmúlt hónapokban az összegző frissítésekben csendben már megkapták a fejlesztéseit az érintettek, már csak aktiválni kell azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!