Árnyékként követ az Amazon otthoni robotja

amazon astro otthoni robot
Amazon Astro
Vágólapra másolva!
Koncepcionálisan érdekes, de nem tűnik garantáltnak a tabletfejű furcsaság sikere.
Vágólapra másolva!

Újabb kísérleti termékkel rukkolt elő az Amazon, az Astro egy kerekeken guruló otthoni robot, amely képes segíteni a lakás őrzésében, továbbá életet kényelmesebbé tevő funkciókat nyújthat. A vállalat megfigyelőrobotnak titulálja, bekapcsolható lesz a Ring otthoni biztonsági rendszerbe, nézhető távolról a kameráinak képe, lehetőség lesz őrjáratokra küldeni. Nem világos, hogy őrjáratozó üzemmódban pontosan mit és hogyan lesz képes elvégezni.

Amazon Astro Forrás: Amazon

Az Amazon szerint a roboton át folyamatosan elérhető az Alexa hangasszisztens, a lakásban élők pedig megkérhetik a folyamatos követésükre, képes magától mozgó okoshangszóróként viselkedni. Pohártartó is van benne, viheti a gazdája után az italát. Érdekes felhasználási lehetőségnek tűnik még a felhasználók balesetezésének detektálása, akár a nehezen mozgó idősek felügyeletére is megoldást kínálhat.

Kamerából többet is kapott az Astro, a tabletes fejében lévő mellett egy felfelé kinyitható periszkópos egységgel is rendelkezik. A nyilvánvaló ziccert nem kihagyva videókonferenciázásra is alkalmas a robot.

Amazon Astro a kitolt periszkópos kamerával Forrás: Amazon

A szándékosan cuki megjelenésűnek tervezett Astro az első időkben csak aránylag szűk kör számára lesz megvásárolható, minden bizonnyal használható visszajelzéseket szeretnének kapni a tervezők, hogy az esetleges általános elérhetővé válásának idején már jobb és hasznosabb lehessen. Az ára 1500 dollár, avagy nettó 462 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!