Nem bírja a 4K-s videórögzítést a Google Pixel 5a?

google pixel 5a okostelefon
Google Pixel 5a
Vágólapra másolva!
Kellemes szobahőmérséklet mellett is gondot jelenthet a túlmelegedés.
Vágólapra másolva!

A héten csendben bejelentette a középkategóriás Pixel 5a okostelefonját a Google, azonban a 449 dollár ajánlott árú modell nem váltott ki óriási érdeklődést nemzetközi sajtóból, hiszen kizárólag az Egyesült Államokban és Japánban lesz kapható. A Google esetében megszokott, hogy hivatalos keretek között csak kevés országban érhetőek el a hardveres termékei, azonban a mostani különösen sovány erőfeszítés felveti a kérdést, hogy egyáltalán mennyi értelme volt elkészíteni a készüléket.

Google Pixel 5a Forrás: Google

Ráadásul aggasztó problémára derült fény, a TechOdyssey YouTube-csatorna készítője megerősítette a pletykákat, miszerint a Pixel 5a percek alatt túlmelegedhet a 4K-s videók készítésekor. A teszteléshez 21°C hőmérsékletű helyiségben indította el a felvételt, 60 képkockás módban a túlhevülés miatt pár perc után leállt a rögzítés, 30 FPS-es módban némileg tovább bírta az okostelefon.

Ami ennél sokkal meglepőbb, hogy a nyári melegben kültéren fotózva egy perc sem kellett a túlmelegedéses hibaüzenet megjelenéséhez, pedig állítása szerint csak 7-8 fotót készített.

Hírünk írásáig a Google nem kommentálta a helyzetet, így nem tudni, hogy valamiféle defektje van-e a férfinál landolt tesztkészüléknek, vagy általános tervezési hiba miatt melegedik túl a telefon. Nehezen hihető, hogy a Pixel 5a prototípusait tesztelők ne szúrtak volna ki egy ilyen súlyos túlhevülési problémát, de a mobilt mindenképp beszerezni kívánók jobban teszik, ha kivárják az ügy fejleményeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!