Babrálás esetén letiltja a kameráit a Galaxy Z Fold 3

samsung galaxy z fold3 5g
Samsung Galaxy Z Fold3 5G
Vágólapra másolva!
Szerencsére a rendszerbetöltő visszazárása után újból életre kelnek.
Vágólapra másolva!

Sosem ápolt barátságos viszonyt az okostelefonjain futó Androidot piszkálni kívánókkal a Samsung, azonban a kettéhajtható Galaxy Z Fold 3 esetében eddig nem látott manővert tett a vállalat. Az XDA Developers beszámolója szerint a rajta futó Android rendszerbetöltő komponensének feloldása esetén a telefon letiltja az előlapi és a hátlapi kamerákat, így sem a gyári, sem pedig a harmadik felektől származó kameraszoftverekkel sincs mód fotók és videók készítésére.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G Forrás: Samsung

A rendszerbetöltő komponenssel az átlagos fogyasztók nem variálnak semmit, ez kizárólag olyan fejlesztők és geekek elfoglaltsága, akik módosított Androidot kívánnak futtatni a mobiljaikon. Önmagában nem újdonság, hogy egyes alkalmazások babrálás detektálása esetén megtagadják a működést, például egyes pénzügyi appok rendszergazdai jogosultság vagy feloldott rendszerbetöltő érzékelésekor nem hajlandóak elindulni, de a kamerák teljes letiltására még nem volt példa.

A helyzet oka tisztázatlan, de nem zárható ki, hogy a kamerák letiltása konkrét cél helyett csak valamiféle járulékos veszteség.

A Samsung egyelőre nem kívánta kommentálni az érdekes felfedezést, azonban az XDA Developers szerint a Galaxy Fold 3 rendszerbetöltőjének visszazárásával újból életre kelnek a kamerák.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!