Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem lesz zökkenőmentes a Windows 11 rajtja?

Windows 11
Vágólapra másolva!
Éveket kell még várni az első hosszan támogatott verziójára.
Vágólapra másolva!

A Windows 11 szabadon tesztelhető előzetese aránylag jó benyomást kelt, azonban nyilvánvalóan irtózatos mennyiségű munkát kell még beletenni azelőtt, hogy kiforrottnak legyen titulálható. Ennek fényében nem meglepő, hogy hiába készül el idén ősszel az első stabil kiadása, a Microsoft csak valamikor a jövő év elején kezdi majd el terjeszteni a kompatibilis, Windows 10-et futtató gépekre.

Windows 11 Forrás: microsoft

A napokban egy informatikusok számára tartott kérdezz-felelek során kiderült, hogy a belátható jövőben a Microsoft még hosszan támogatott (LTSC) verziót sem készít majd belőle. Ezt a kiadást az üzembiztonságot mindenek előtt tartó vállalati ügyfelek veszik igénybe az operációs rendszerből, a Microsoft szerint körülbelül három év múlva lehet számítani az első Windows 11-re épülő verzióra. A következő LTSC alapjául még a Windows 10 szolgál majd, méghozzá annak az idén ősszel érkező (21H2) főverziója.

A témánál tartva az is kiderült, hogy a Microsofton belül vita tárgya a Windows 10 jövőbeli fejlesztésének a mértéke: egyesek szerint az említett őszi frissítés nyugodtan lehetne az utolsó főverzió, míg mások szerint a biztonsági javítások mellett érdemes volna kisebb funkcionális fejlesztésekkel kiszolgálni a rendszeren maradt ügyfeleket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről