Több Android jön a drága OnePlus mobilokra

oneplus 8 pro
OnePlus 8 Pro
Vágólapra másolva!
Idővel azonos szoftver fut majd az Oppo és a OnePlus készülékeken.
Vágólapra másolva!

Június közepén jelentős konszolidációs lépést jelentett be a kínai BBK Electronics ernyőcég, a hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében részben összevonta az addig függetlenül működött OnePlus és Oppo márkáit.

OnePlus 8 Pro Forrás: OnePlus

A magyarázat szerint mindkét márka megmarad a piacon, azonban idővel ugyanaz a szoftver fut majd a készülékeiken, már megkezdődött az OxygenOS és ColorOS kódbázisainak összefésülése. Ezek csak marketinges nevek az egyéni kezelőfelülettel ellátott Androidjaikra.

Nem világos, hogy mi lesz a közös Androidjuk neve, mi marad meg a két kezelőfelületből a turmixgépből való kiszedésük után.

Viszont jó hír, hogy a OnePlus szerint a közös fejlesztéseknek hála képes lesz a vártnál hosszabb támogatást nyújtani a drágább okostelefonjaihoz, így a OnePlus 8 három Android-főverziót kap majd, biztonsági frissítések pedig négy éven át érkezhetnek hozzá. A középkategóriás Nord és Nord CE modellek már csak kettő Androidot, míg az olcsóbb Nord N-szériás mobilok egy Androidot kapnak, de szériától függetlenül biztonsági frissítéseket három évig készít hozzájuk a OnePlus.

Ezek az ígéretek csak a kártyafüggetlenül vásárolt termékekre vonatkoznak, a szolgáltatóktól vettek esetében semmiféle frissítés megérkezésére sem vállal garanciát a OnePlus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!