Háromszáz mobilappot lassít a OnePlus

OnePlus 9 Pro, okostelefon, Hasselblad, teszt
A képernyő több, mint 1 milliárd szín megjelenítésére képes.
Vágólapra másolva!
A jelek szerint csak a OnePlus 9 modelleken futnak visszafogott tempóval.
Vágólapra másolva!

Reagált a tegnap kitört botrányra a OnePlus, tájékoztatása szerint a háromszáz legnépszerűbb app valóban lassítva működik a OnePlus 9 és a OnePlus 9 Pro okostelefonokon. A botrányt az AnandTech robbantotta ki, tesztelése során a kiadvány arra jutott, hogy a készülékeken futó szoftver úgy 20%-kal visszafogja a népszerű appok esetében a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapka legerősebb magjának órajelét, aminek persze teljesítményvesztés a vége.

OnePlus 9 Pro Forrás: Origo

A OnePlus tájékoztatása szerint a helyzet oka, hogy a kérdéses készülékek tulajdonosai kellemetlen melegedésről és rossz akkus üzemidőről számoltak be. Erre a mérnökök kitalálták, hogy limitálják a népszerű appok esetében a csúcsteljesítményt, ezzel ugyanis egy füst alatt mindkét panaszt képesek orvosolni, méghozzá túlságosan látványos teljesítménycsökkenés nélkül. A lassítás a május végén terjeszteni kezdett OxygenOS 11.2.6.6 rendszerfrissítéstől van jelen.

A OnePlus szerint a titokban bevezetett optimalizációk összességében jobb felhasználói élményhez vezettek, így egyelőre meg sem próbált bocsánatot kérni értük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!