Mobilokat árulna az LG boltjaiban a Samsung

Samsung Galaxy S20, bemutató, S20+, S20 Ultra
Az AMOLED kijelző tényleg nagyon szép.
Vágólapra másolva!
Miután az LG kitalálta, hogy iPhone-t kíván értékesíteni az üzleteiben.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt nagy meglepetést keltett a hír, miszerint iPhone, iPad és Apple Watch termékeket kíván árulni az LG. A mobilpiacról mostanra kilépett vállalat körülbelül 400 saját tulajdonú fizikai bolttal rendelkezik Dél-Koreában, és ha minden jól megy, akkor augusztus elejétől lehetnek kaphatóak ezekben az Apple termékei.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Bennfentesek szerint a lépéstől megijedt a nagy rivális Samsung, félelme szerint az iPhone mobilok LG boltjaiban való forgalmazása veszélyt jelent az 5G-s okostelefonok piacán való pozíciójára, így Galaxy mobilok forgalmazására kívánja rávenni az LG-t. Viszont politikai okból nem hajlandó szóba állni a rengeteg egyéb piacon még konkurens céggel, helyette három mobilszolgáltató közvetítésével próbálja meggyőzni azt a készülékeinek forgalmazásáról.

Bennfentesek spekulációja szerint semmi sem lesz az ötletből: egyrészt az LG nem érdeklődik a Galaxy mobilok értékesítése iránt, másrészt pedig a helyi telefondisztribúciós szövetség is gáncsolni kívánja az üzletet, mivel a lépés ronthatná a kis és közepes méretű mobilboltok forgalmát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!